Digidexo.com

Eye problemer forårsaket av ulcerøs kolitt

Eye problemer forårsaket av ulcerøs kolitt


Ulcerøs kolitt (UC) er en tilstand forårsaket av en autoimmun mangel som forårsaker betennelse og sår å danne i tarmen. Symptomer kan inkludere magekramper og diaré. Noen pasienter som lider av UC har hatt sykdommen sprer seg fra mage-tarmkanalen til andre organer og systemer, inkludert øynene.

Betydning

Ifølge Rajesh Shah, MD, vil om lag 10 prosent av pasienter som lider av UC oppleve problemer med øynene. Symptomene kan dukke opp i øynene selv når en pasient ikke er i midten av en UC blusse opp. Imidlertid vil de fleste pasienter som lider av UC ikke utvikle extraintestinal komplikasjoner. Forskere tror at det oppstår komplikasjoner når UC utløser en ekstrem respons i immunsystemet som forårsaker betennelse i andre deler av kroppen.

Sunken Eyes

På grunn av den symptomatiske fakkel-ups av UC, inkludert diaré, kan kroppen ikke være i stand til å effektivt absorbere næringsstoffer eller vann. Utseendet av sunkne øyne er en av de bivirkninger av denne tilstand.

Uveitt

Uveitt er en betennelse i det midterste laget av øyet veggen, eller uvea. Symptomer kan være følsomhet for lys, hodepine, uklart syn og smerter i øyet. Hvis venstre ubehandlet, kan uveitt føre til blindhet.

Episcleritis

Episkleritt er en betennelse i det ytre belegg av det hvite i øyet. Symptomer kan inkludere rødhet og svie, men visjonen vil ikke bli svekket.

Behandling

Din øyelege bør være oppmerksom på hvis du lider av UC, slik at han kan bli bedre rustet til å oppdage komplikasjoner. Det er viktig å la både din lege og øyelege vite om du opplever noen øyeproblemer som kan være relatert til UC. De fleste leger anbefaler årlige synsundersøkelser for UC pasienter. Skulle noen av disse symptomene utvikler seg, kan de bli behandlet med steroid øyedråper eller orale steroider.