Digidexo.com

Hva er farene ved høy fett dietter?

Etter en populær høy-protein diett kan føre til overforbruk av fett. For mye fett i kosten ikke bare legger overflødige kalorier, det setter deg i fare for en rekke helseproblemer. Farene ved en høy-fett diett er ikke verdt de umiddelbare resultater i vekttap. Det er tryggere måter å kutte tilbake og miste pounds.

Farene ved Mettet fett

Vokt dere for dietter som ikke nevner unngå mettet fett. Mettet fett finnes i animalske proteiner, full fett meieri og palme og kokos oljer. Noen low-carb dietter bli høyt mettet fett dietter fordi de tillater deg å spise alle protein med svikte, unnlater å skille mellom mettet og umettet fett. The American Heart Association bemerker at en diett høy i mettet fett over en lengre periode øker sjansene for at du vil utvikle hjertesykdom, slag eller kreft. Av denne grunn, American Heart Association og USDA (US Department of Agriculture) anbefaler at mellom 20 og 35 prosent av det daglige kaloriene bestå av fett og at bare 7 prosent av disse fett kaloriene kommer fra mettet kilder.

Sunt fett

Godta dietter som vektlegger umettet fett. Disse fett, som finnes i nøtter og vegetabilske oljer, inneholder egenskaper som forbedrer din HDL (bra) kolesterol. Disse fettsyrene er fortsatt kalori tett, men så en diett høy i forbruket av dem vil sannsynligvis presse deg over ditt daglige kalorigrensen. Husk alltid å holde din daglige prosentandel av fett kalorier i sjakk, selv om du er forbruker hjerte-sunt fett.

Behov for Næringsstoffer

En diett høy i fett har en tendens til å favorisere protein enn karbohydrater. Som et resultat, forbruker du færre grønnsaker og frukt og man mister viktig fiber, antioksidanter og andre næringsstoffer som er forbundet med frukt og grønnsaker. Noen høy-fett dietter (spesielt de som legger vekt protein for enhver pris) anbefaler at du tar kosttilskudd for å gjøre opp for mangelen på ferske råvarer. Husk at kroppen din er laget for å bruke næringsstoffer fra hele matvarer effektivt, så vær på vakt mot enhver diett som begrenser en hel sunn mat gruppe.

Helseeffekter

En studie i New England Journal of Medicine publisert i 2009 evaluert flere typer dietter og funnet ut at noen diett reduserer de totale kaloriinntak resulterte i statistisk betydelig vekttap. Det spilte ingen rolle om dietten streket lite karbohydrater, lite fett eller høy protein. Studien tok ikke hensyn til de langsiktige helseeffekter av å følge en bestemt diett. Tatt i betraktning de kjente risikoen ved inntak av for mye mettet fett, velge en diett som understreker sunt balansert spise over en som er avhengig av en bestemt makronæringsstoffet. Da vil du ikke gå på akkord din helse mens slanking.