Digidexo.com

Hva er de helsemessige fordeler av solsikkekjerner?

Hva er de helsemessige fordeler av solsikkekjerner?


Solsikkekjerner er solsikkefrø etter en prosess som fjerner frø skroget, slik at den indre, næringsrike kjernen. I århundrer har solsikkefrø blitt konsumert som en urtemedisin, med helse styrking av egenskaper på grunn av deres vitamin, mineral og annet næringsinnhold. Solsikkekjerner kan nytes rå eller stekt, på egen hånd, eller stenket på salater eller frokostblanding.

Antioksidanter

Solsikkekjerner er en rik kilde til vitamin E, en kraftig antioksidant som spiller en rolle i helse av slimhinner og hud ved å beskytte cellene mot skader forårsaket av frie radikaler. A 1 oz. servering av rå solsikkekjerner gir 11.34 mg vitamin E, over 110 prosent av det anbefalte daglige verdi. Solsikkekjerner inneholder også polyphenol forbindelser chlorgenic, kininsyre og caffeic syrer, som har antioksidantegenskaper.

Cardiovascular Health

Arginin er en essensiell aminosyre som finnes i overflod i solsikkekjerner. Arginin spiller en viktig rolle i å fremme kardiovaskulær helse ved å styrke blodårer og arterier. Beatine, eller vitamin B1, inneholdt i solsikkekjerner bidrar til å redusere faren for venøs eller arteriell trombose og koronar sykdom ved å inhibere produksjonen av homocystein, en ødeleggende svovelsyre aminosyre. Essensielle fettsyrer, eller "gode fettstoffer," som finnes i solsikkekjerner også spille en rolle i å fremme optimal kardiovaskulær helse.

Kolesterol

Solsikkekjerner inneholder fytosteroler, naturlige kjemiske forbindelser med en lignende kjemisk struktur til kolesterol. Phytosterols bidra til å redusere opptaket av kolesterol og som sådan, bidra til å redusere kolesterolnivået. De essensielle fettsyrene i solsikkekjerner inneholder også høye nivåer av HDL --- sunne kolesterolet som bidrar til å bekjempe skadelige LDL nivåer. Niacin, et B-vitamin som finnes i solsikkekjerner, spiller også en rolle i å redusere LDL kolesterol.

Andre helsefordeler

Den essensielle mineralene kalsium, jern, mangan, sink, magnesium og selen er alle funnet i solsikkekjerner, bidrar til å optimalisere bein mineralisering, røde blodlegemer, hormonproduksjon og enzymsyntese blant andre helsemessige fordeler.