Digidexo.com

Hva er en behandling for tilbakevendende prostatakreft?

The American Cancer Society anslår at så mange som 40 prosent av mennene som ble behandlet for prostatakreft vil ha kreft dukke opp i det som er kjent som tilbakevendende prostatakreft. Det er mange måter å prøve og behandle tilbakevendende prostatakreft, og til slutt det er kroppens reaksjon på den første behandlingen som bestemmer hva det andre kurset av behandling vil være.

Identifikasjon

Når prostata kreft er først diagnostisert i en mann, er det enten behandlet gjennom kjemoterapi, strålebehandling og medisiner eller kreften er fjernet kirurgisk. Hvis kreft vises på nytt etter en innledende runde med behandling, så kalles dette vendende prostatakreft. Med tilbakevendende prostatakreft er det noen ganger nødvendig å bruke forskjellige behandlinger fordi den første typen behandling viste seg å være ineffektive, og noen former for kreft behandling kan forlate kroppen svak og omsorg må tas før du bruker aggressive former for behandling på tilbakevendende prostatakreft.

Kryoterapi

En av metodene som brukes for å behandle tilbakevendende prostatakreft er kryoterapi. I kryoterapi, er tumor på prostata frosset og kreftceller dør av den ekstreme kulde. Kryoterapi tilbyr et alternativ til de mer aggressive behandlinger som noen ganger brukes. Dr. Jonathan Izawa ved University of Western Ontario i Canada fant at over 70 prosent av mennene som fikk kryoterapi i sin 1995 studie levde sin prostatakreft.

Prostatektomi

I noen tilfeller, menn som allerede har hatt strålebehandling som har sviktet, og kreftcellene begynner å spre seg, kan det være nødvendig å gjennomgå en prosedyre som kalles en prostatektomi. I denne fremgangsmåten er den del av prostata som er infisert fjernet. I mer aggressive versjoner av en prostatektomi, referert til som radikal prostatektomi, er hele prostata fjernes og enhver påvirket vev som omgir prostata blir også fjernet.

Biologisk Therapy

En lege kan prøve en biologisk terapi for å bekjempe prostatakreft som ikke svare på innledende runder med stråling og medisin terapi. I denne behandlingen blir antistoffer og vekstfaktor hormoner injisert i kroppen i håp om at de vil hjelpe til immunsystemet i å utvikle en immunitet mot kreftceller som er i prostata. Denne formen for behandling er relativt ny, og prognosen for langsiktig suksess er fortsatt ikke kjent.

Ufrivillig barnløshet

For å overleve og vokse, prostata kreft celler krever mannlige hormoner. I respons til dette, er en av de behandlinger for tilbakevendende prostatakreft å redusere nivået av mannlige kjønnshormoner i pasienten. Mens frata kreftcellene de mannlige hormoner de trenger for å overleve kan være effektive i flere år, cellene etter hvert utvikle en måte å vokse uten den mannlige hormoner. Når dette skjer, er det som kalles hormon-refraktær prostatakreft, og denne formen for prostatakreft er uhelbredelig med en gjennomsnittlig levealder på mindre enn ni måneder.