Digidexo.com

Hva er ikke-gassy grønnsaker?

Hva er ikke-gassy grønnsaker?


Gassy grønnsaker kan føre til ubehag og smerte, som fører til sosial forlegenhet. Mange rå grønnsaker er grovt på fordøyelsessystemet, som ofte resulterer i gass. Selv om noen grønnsaker bidra til en gassy mage, andre er lett brytes ned, og derfor ikke-gassy. Folk kan reagere forskjellig på hver grønnsak, så start med mindre porsjoner for å se hvordan de påvirker deg.

Fordøyelse

Det meste av maten folk spiser blir absorbert i tynntarmen. Den mat som ikke går videre til kolon, hvor det er spist opp av våre colonic bakterier i et fordøyelsesprosessen som produserer oksygen, nitrogen, karbondioksid, hydrogen og metan som et biprodukt. En liten andel av gassen - mindre enn 1 prosent - inneholder svovel; derav lukten. Ikke tygge nok før du svelger kan også føre til gass.

Skins

Grønnsaker med høyt kostfiber hjelp flytte maten gjennom tarmsystem, og dermed redusere sannsynligheten for gass. Fordøyelig fiber er i hovedsak funnet i stivelse; Men mange grønnsaker "skins er høy i fiber. Typer av vegetabilske skins som er best for gassfri fiber kommer fra tomater og poteter.

Beans

Bønner er høy i kosttilskudd fiber og en viktig del av de fleste vegetarianere 'kosten menyen. Men mange mennesker har en gass reaksjon på grønnsaker i bønne legume familien. Grønne erter og grønne bønner er mindre sannsynlighet for å forårsake gassproblemer i de fleste. Begge disse kan spises rå eller lett dampet for å opprettholde så mye næringsinnhold som mulig.

Andre Grønnsaker

Salat, squash og okra er tre grønne grønnsaker som er typisk gassfri. Salat er best tjent rått, vanligvis gjør opp den viktigste ingrediensen i en salat. Zucchini kan serveres rå eller kokt. Uansett bør resultere i en gass-fri fordøyelse. Okra er oftere brukt som et krydder, så vær forsiktig med hva andre grønnsaker du inkluderer i fatet.