Digidexo.com

Nevrologiske lidelser som forårsaker Face Pain

Mange peoplesuffer med ansiktssmerter. Det kan være vanskelig å diagnostisere og behandle ansikts smerter, og denne tilstanden kan være smertefullt og vanskelig å leve med. Noen nevrologiske lidelser kan forårsake ansikts smerter, selv om mange symptomer forblir uforklart.

Identifikasjon

Trigeminal neuralgiacan føre til store smerter i ansiktet. Denne kronisk tilstand påvirker en av de største nervene i hodet, og kan produsere sjokkerende ansikts smerter eller en brennende følelse i ansiktet. Disse episodene kan skje raskt og plutselig, med et intensitetsnivå som etterlater mange mennesker uføre.

Årsaker

Årsaken til trigeminusnevralgi antas å være et blodkar som presser på trigeminus. Dette kan være en del av aldringsprosessen, på grunn av multippel sklerose, eller kan være forårsaket av skader på trigeminus på grunn av en tumor. I mange tilfeller kan forårsake fortsatt ukjent.

Symptomer på trigeminusnevralgi

Symptomene på trigeminusnevralgi er sterke smerter i ansikt, plutselig sjokkerende smerter i ansikt eller en brennende følelse i ansiktet. Smerte kan forekomme på hver side av ansiktet, men ikke på samme tid. Disse typer angrep vare noen sekunder, men forekommer mange ganger i løpet av dagen. Aktiviteter som barbering, pusse tenner, spise eller drikke kan utløse et angrep. Trigeminusnevralgi kan forsvinne i uker eller år før retur.

Behandling

Trigeminusnevralgi er ofte behandlet med antikrampe medisiner for å blokkere nerve avfyring. Antidepressiva kan være foreskrevet for pasienter som opplever en brennende følelse. Narkotiske medisiner og aktuelle analgetika er vanligvis ikke nyttig å lindre smerter forårsaket av trigeminusnevralgi. Noen pasienter velger å håndtere smerten av denne tilstanden med alternativ medisin, includ9ing akupunktur, elektrisk stimulering av nerver og biofeedback.

Risikofaktorer

Trigeminusnevralgi forekommer oftest hos personer eldre enn 50 år, men kan slå til enhver alder. Kvinner er mer sannsynlig å bli påvirket enn menn, og denne tilstanden ser ut til å kjøre i familier.