Digidexo.com

Hvordan bli kvitt en knute i Chin

Hvordan bli kvitt en knute i Chin


En klump på haken kan bety en rekke ting. Noen kaller disse knop, cyster, støt eller knuter. Klumper kan oppstå hvor som helst på haken, halsen og området rundt. De er ofte smertefull, rød og hoven. Den beste måten å bli kvitt en klump på haken din er å finne årsaken til hevelse og behandle symptomene.

Bruksanvisning

•  Sjekk lymfeknutene i nakken. Infeksjoner føre lymfeknuter å hovne opp og blir smertefull. Dette er et tidlig signal om at knuten på haken kan være en infeksjon. Infeksjoner kan behandles enkelt med antibiotika fra legen din.

Finne ut om du har allergi mot noen bugs. Noen mennesker har alvorlige allergiske reaksjoner på insektbitt. Bites sveller mye større hvis du har en allergi enn det ville gjort på ikke-allergiske mennesker. Du må kanskje ta et antihistamin.

Rengjør knuten med desinfeksjonsservietter og bruke antibiotika salve og en bandasje hvis klumpen er forårsaket av en slitasje på huden. Dette skjer når du skrape haken på en ujevn overflate og bryte huden.

Kontakt legen din hvis klumpen har vært der i mer enn en uke eller om klumpen er på et barn. Klumper som vokser eller blir mer smertefullt trenger umiddelbar oppmerksomhet. I sjeldne tilfeller, klumpene er svulster og må biopsied å se om de er kreft.

Ring 911 hvis du har en knute på haken fra å treffe hodet og er svimmelhet, kvalme eller besvimer. Du kunne ha indre blødninger forårsaket av en hjernerystelse.

Tips og advarsler

  • Alltid oppsøke lege hvis du er bekymret.