Digidexo.com

Lithium behandling for alvorlig angst

Lithium behandling for bipolar lidelse, eller manisk depresjon, kronisk depresjon og schizofreni har vært ansett som effektive i varierende grad siden det dukket opp som en medisin. Hvordan litium faktisk fungerer er ukjent, men det antas at det hjelper disse mentale lidelser ved å stimulere hjernens kjemi aktivitet, ifølge RxList.com. Litium er også ansett som en effektiv angst medisinering.

Fakta

Litium er et naturlig forekommende mineral som finnes i steiner, vann, planter og dyr. Den brukes som en medisin i form av et litiumsalt som kalles litiumkarbonat eller litium-citrat, som vanligvis tas oralt, i henhold til AnxietyHelp.org.

Farmasøytiske selskaper som distribuerer litium plassere sine egne kommersielle navn på pakken, slik som Cibalith, Lithane eller Lithobid. Det regnes som en av de mektigste humør lidelse medisiner tilgjengelig.

Effektivitet

I tillegg til dens effektivitet som en behandling for manisk depresjon og mani, har mer enn to tiår med forskning vist at litium er vellykket i å redusere forekomsten av ny depresjon hos personer med tilbakevendende unipolar lidelse og i behandling av en rekke stemningslidelser inkludert alvorlig angst , i henhold til AnxietyHelp.org.

Noen pasienter er raske til å reagere positivt etter behandlingsstart, mens andre ser symptomer sakte visne og deretter forsvinner. Dessverre har noen pasienter ikke svare på litium. Det er anslått at en av 10 pasienter med bipolar lidelse, for eksempel, vil ikke få bedre som følge av litium. Siden det er ingen klare bevis for nøyaktig hvordan litium arbeider for å forebygge eller kurere ulike lidelser, er det ingen måte å avgjøre hvem som skal dra nytte av det, og som ikke vil. Vanligvis leger gi substans til pasienter som er sannsynlig å oppleve en annen mental episode i fremtiden, og som allerede har opplevd to eller tre i det siste.

Historie

En australsk lege ved navn John Cade introdusert litium i 1949, ifølge AnxietyHelp.org. Cade sa at litiumkarbonat kunne brukes i psykiatriske sirkler for å behandle manisk oppførsel. Samtidig hadde litium blitt introdusert som en salt erstatning for hjertepasienter, men døden av fire pasienter fra overdreven bruk av litium forårsaket den medisinske profesjon å skygge unna litium utvikling før det gjenoppsto i 1960.

Kliniske studier førte til den endelige godkjenningen av litium for mani behandling fra det amerikanske Food and Drug Administration i 1970 og i 1974 FDA godkjente det som en forebyggende behandling for manisk depresjon.

Side Effects

Mulige bivirkninger av å ta litium inkluderer kvalme, diaré, svimmelhet og tretthet, samt en generell omtumlet følelse. Skjelvinger og hyppig vannlating kan også føre med langvarig bruk, som kan vektøkning på grunn av væskeretensjon. Akne, psoriasis og andre hudproblemer kan også bli verre når du tar litium, ifølge RxList.com.