Digidexo.com

Fakta om skabb

Fakta om skabb


Skabb er en svært smittsom infeksjon i huden forårsaket av en kløe-midd parasitten. Denne infeksjonen oppstår når en gravid kvinne kløe midd Burrows inn i huden og legger egg. Skabb er en infeksjon som er mer vanlig i områder der folk er i nær kontakt, for eksempel barnehager, sykehjem og skoler. Hender, fingre, håndledd, midje, kjønnsorganer, bryster og lavere rumpe er de vanligste stedene for en skabb infeksjon.

Symptomer

En skabb smitte fører til hevelse, rødhet, kløe og skorper, som 25 prosent av tiden er ledsaget av hule linjer, eller tynne, røde linjer eller prikker på huden.

Transmission

Skabb smitter ved direkte hud-til-hud kontakt med en smittet person; infeksjonen ikke kan overføres fra dyr eller overflater.

Behandling

Standarden på behandling for skabb er en scabacide lotion brukes på hele kroppen i minst 12 timer alternative behandlinger som neem olje eller tea tree olje kan gi lindring, men er ikke en kur.

Forebygging / løsning

Unngå kontakt med smittede personer er den beste forebygging; derimot, er skabb vanskelig å forebygge, siden en infisert person kan være smittsom og uten symptomer i opptil to måneder.

Betraktninger

Kløe midd som forårsaker skabb ikke er i stand til å leve utenfor menneskekroppen; derfor er det ikke nødvendig omfattende rengjøring av noe annet enn sengetøy etter en skabb infeksjon.