Digidexo.com

Hva er årsaken til såre gommer Symptomer?

Hva er årsaken til såre gommer Symptomer?


Smerte inne i munnen kan være forårsaket av mange forskjellige stimuli, avhengig av området påvirket. Såre tannkjøttet, for eksempel, har flere årsaker. Det er viktig å lære hva som forårsaker sår tannkjøtt symptomer for å avlaste deg av ubehag. I de fleste tilfeller, når riktig oral hygiene praktiseres, vil det meste av forverring gå bort.

Gum Disease

Sårhet i tannkjøttet er en av de tidligste og mest vanlige symptomer på tannkjøttsykdom. Forårsaket av en mangel på gode tannhygienepraksis, er tannkjøttsykdom forårsaket når plakk og bakterier begynne å irritere tannkjøttet ved foten av tennene. Blødning ofte følger smerten, og hvis tilstanden ikke har gått for langt, kan disse symptomene være lettet ved riktig munnhygiene.

Wisdom Teeth

Når din visdom tennene begynner å komme inn, vil du oppleve noen tyggegummi sårhet fordi jekslene er på vei gjennom tannkjøttet, og vil snart være synlig. Gum smerter kan føre spesielt hvis det ikke er nok plass i munnen. Dette er grunnen til at folk flest har sin visdom tenner kutte ut før de dukker opp.

Teething

I babyer, er den vanligste årsaken til sår tannkjøtt symptomer tenner. Dette vil typisk starte når barnet er seks måneder gammel, og vil bli fulgt med hovent tannkjøtt, behovet for å tygge på faste gjenstander, og irritabilitet. Masserer tannkjøttet med fingeren og tilbyr en kjølt bitering kan bidra til å lindre smerten.

Periodontitt

Periodontitt, også kjent som viker tannkjøtt, er en avansert tilstand av tannkjøttsykdom. I denne situasjon, har tannkjøttet begynt å trekke tilbake bort fra tennene på grunn av betennelse forårsaket av plakk. Dette kan gjøre tannkjøttet veldig sår, og tennene vil begynne å lete mye lenger enn før. Selv på dette stadiet, kan sykdommen behandles hvis riktig tannpleie administreres.

Canker sår

Canker sår er små lesjoner som kan oppstå på mange områder inne i munnen, vanligvis langs tannkjøttet eller innsiden av kinnene. Disse plager kan føre til sårhet i tannkjøttet rundt sår. Dette er noen ganger forveksles med forkjølelsessår fra herpes simplex virus, men disse lesjoner bare dannes på utsiden av munnen. Disse sårene varer vanligvis to uker, og muntlig numbing gels er den vanligste måten å bli kvitt tannkjøttet av sårhet og smerte.