Digidexo.com

Hva er behandlingen for Shin splint Skader?

Shin splinter, eller medial tibial stress-syndrom, er en bred medisinsk begrep som brukes for å beskrive smerter eller ømhet opplevd langs store bein i leggen, tibia. Typisk shin splinter, som påvirker det indre ben, forekommer som et resultat av fysisk anstrengende eller repeterende aktivitet. Aktiviteten fører til at muskler, sener og vev (periost) for å bli betent, noe som kan påvirke bein.

Årsaker

Shin splint er vanligvis forårsaket av en plutselig endring i fysisk aktivitet, repeterende fysisk aktivitet eller visse typer fysisk aktivitet, blant annet kjører lange avstander, kjører på åsene eller danser ofte. En rask og dramatisk økning i frekvensen eller intensiteten av fysisk trening, trening eller fysisk aktivitet er også en vanlig årsak til shin splinter. Generelt enhver aktivitet som forårsaker hevelse eller irritasjon i nedre tibia, kan muskel eller sener i leggen føre shin splinter.

Risikofaktorer

De med flate føtter eller stive buene er spesielt utsatt for shin splinter. Shin splinter også ofte påvirke løpere eller joggere, farer eller de som gjennomgår militær trening.

Behandlinger

Det er både kirurgiske og ikke-kirurgiske behandlinger for shin splinter. Flertallet av shin splinter behandles ikke-kirurgisk, med endret aktivitet, fysioterapi eller andre reseptbelagte / hjem rettsmidler. Hvis shin splinter er alvorlige og / eller ikke responderer på behandling, kirurgi kan være nødvendig. Manglende respons på behandling kan også være en indikasjon på en mer alvorlig medisinsk problem.

Nonsurgical Treatment

Vanligvis-kirurgiske behandlinger er aktuelle i de fleste tilfeller av shin splinter. Vanligvis er pasienten beskjed om å hvile i flere uker, og avstå fra aktiviteten som forårsaket shin splinter. Leger kan også foreskrive anti-inflammatoriske medisiner for å redusere hevelse i muskler og sener. Kalde omslag, is eller mild kompresjon på påvirket området kan også hjelpe hjelpemiddel i healing. Stretching eller annen fysioterapi kan anbefales. Vanligvis, når du lider av shin splinter, må du være svært forsiktig med å gradvis bygge opp igjen til et normalt aktivitetsnivå. Du bør sørge for at du strekke grundig før du begynner på aktivitet som kan føre til shin splinter og at du varmer opp før trening. Hvis du begynner å oppleve noen smerte når gjennomgår aktivitet, bør du slutte aktiviteten umiddelbart, hvile i noen dager og bruke isposer eller andre komprimerer på stedet av smerten.

Kirurgisk behandling

Effektiviteten av kirurgi for shin splinter har ikke blitt bevist. Vanligvis er shin splinter bare behandles kirurgisk dersom shin splinter ikke svare på noen form for ikke-kirurgisk behandling. Dette er sjelden, og i de fleste tilfeller, når shin splinter ikke responderer på behandling, det er en annen årsak til smerter.

Stress frakturer er ofte feildiagnostisert som shin splinter, og hvis shin splinter ikke svare på nonsurgical behandling, er det en god sjanse for at du faktisk lider av en stress brudd. Stress frakturer kan diagnostiseres ved hjelp av et bein scan eller MR. Senebetennelse (en tåre eller betennelse i en sene) og kronisk anstrengelsesutløst kompartmentsyndrom (en tilstand der musklene svelle med anstrengelse) er også feildiagnostisert som shin splinter, og kan forklare hvorfor en diagnostisert shin splint ikke svare på nonsurgical behandling. Kronisk anstrengelsesutløst kompartmentsyndrom er sjeldne og vanligvis diagnostisert bare av spesialister. Kirurgi anbefales for kronisk anstrengelsesutløst kompartmentsyndrom.