Digidexo.com

Bivirkninger av Thyroid Medisinering

Bivirkninger av Thyroid Medisinering


Det er viktig å være forsiktig når du velger og bruker skjoldbrusk medisinering. Dersom du tar for høy for en dose - eller for lavt - du kan oppleve uønskede bivirkninger. Bivirkninger av skjoldbrusk medisiner kan variere fra mildt ubehagelig til alvorlig, så det er viktig å forstå hvilke bivirkninger av skjoldbrusk medisiner er og hva du skal gjøre hvis du har dem.

Identifikasjon

Identifisere bivirkninger av skjoldbrusk medisiner, avhenger av hvilken type medisiner du tar. Hypertyreose krever en skjoldbrusk hemmende medisiner, mens Hypotyreose krever å ta en skjoldbrusk erstatning hormon.

Effekter

Noen mulige bivirkninger av skjoldbrusk medisinering er:

Rask hjerterytme

Hjertebank

Kortpustethet

Svimmelhet

Vektøkning eller tap

Håravfall

Temperaturendringer, som for eksempel føler deg kald eller varm når du vanligvis ikke gjør.

Forebygging / løsning

Hvis du tar en skjoldbrusk hemmende medisiner, har bivirkninger som hjertebank, kortpustethet, varmefølelse eller svimmelhet kan bety at medisinen er for lav. Skjoldbruskkjertelen hormon ikke blir undertrykt nok. Derimot, hvis du opplever kulde i hender og føtter, håravfall eller vektøkning, du kan ta for høy for en dose. Skjoldbruskkjertelen blir undertrykt for mye.

Hvis du tar en skjoldbrusk erstatning hormon, er det motsatte sant. Å ha bivirkninger som hjertebank, kortpustethet, varmefølelse og svimmelhet kan bety at medisinen er for høy. Du mottar for mye thyroid hormon. Derimot, hvis du opplever kulde i hender og føtter, håravfall eller vektøkning, du kan ikke får nok thyroid hormon.

Betraktninger

Hvis du mistenker at du kanskje har bivirkninger, bør du kontakte lege umiddelbart. Den skjoldbrusk hormon har direkte effekter på hjerte, hjerne og orgel din fungerer, så å sørge for at skjoldbruskkjertelen din fungerer som den skal er av den største betydning. En ubalansert skjoldbruskkjertelen kan føre til hjerteinfarkt eller hjertesvikt hvis venstre ubehandlet.

Expert Insight

Har blodet testes minst hvert halvår for å sjekke dine nivåer av TSH, eller thyroid-stimulerende hormon. Ifølge Mayo Clinic, vil ha en TSH test fortelle deg hvordan skjoldbruskkjertelen fungerer. Hvis legen din ikke sjekker dine TSH nivåer, bør du vurdere å endre leger.