Digidexo.com

Osteoarthritis Hånd Pain

Osteoartritt smerte er en av de mest vanlige typer av felles problemer i hånden. Den rammer hovedsakelig basen av tommelfingeren og knoker, så vel som de to skjøter som er nærmest fingertuppene. Dette er fordi brusken i fingerledd kan slites ut over tid. Artrose hånd smerter kan være forårsaket av aldring, en tidligere skade, fedme og gjentatt stress på fingerledd. Det er mer sannsynlig hos kvinner enn menn. Behandling kan inkludere hvile, aktuelle programmer, medisinering, prolotherapy og mosjon.

Identifikasjon

Slitasjegikt i hånden starter vanligvis ut med gradvis stivhet, smerte og hevelse i ulike finger og håndledd. Noen kan oppleve en brennende følelse i tillegg. Folk kan merke støt eller noder rundt leddene sammen med sin smerte. Det kan være noen klikking i leddene, samt tap av fleksibilitet. Smerte kan variere fra mild til nesten invalidiserende, der folk har problemer med å gjøre grunnleggende oppgaver.

Effekter av Rest, Ice and Heat

Personer med artrose hånd smerter ofte finne lindring avstå fra visse aktiviteter eller arbeidsrelaterte oppgaver. Resten kan hindre ytterligere forverring av leddene og gir isen på tide å redusere betennelse og smerte. Ice reduserer smerte ved å forårsake vasokonstriksjon, som et øyeblikk smalner blodkar og blodstrøm i leddene, minimere betennelse. Etter noen dager, når betennelser og smerte har stilnet, kan varme fremme blodstrøm (og sine helbredende krefter) til hånd leddene.

Typer medisiner

Anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen og naproxen kan bidra til å lindre smerte. Disse medikamentene er Cox-2-hemmere som minimerer effekten (hevelse og smerte) av Cox-2 enzymer og prostaglandiner, kroppens naturlige reaksjon på brusk erosjon. Visse aktuelle kremer, mange tilgjengelig over disk, kan lindre smerte også. Noen inneholder counterirritants som mentol, eukalyptus eller olje av vinter å midlertidig lindre smerten. Capsaicin kremer også lindre smerter og betennelser ved å tappe substans P, et signalstoff for smerteregulering i nerveceller.

Andre typer behandling

Et riktig kosthold og mosjon er antatt å hjelpe osteoarthritis smerte, inkludert hendene. Visse matvarer er kjent for å forårsake betennelse, slik som meieriprodukter, hvete (inneholder gluten), tomater og poteter. Alkohol, kaffe og sukker kan også utløse betennelse i leddene. Omvendt kan enkelte matvarer som for eksempel grønne grønnsaker, gulrøtter, avokado og annet korn og grønnsaker hjelpe lindre slitasjegikt hånd smerter. Å miste vekt kan også hjelpe, samt visse hånd øvelser for å fremme blodsirkulasjonen og lindre smerte.

Expert Insight

Prolotherapy injeksjoner kan også være en potensiell kur - de faktisk anspore ytterligere inflammasjon, som til slutt tjener som en anodyne og helbreder. Dr. Ross A Hauser, et rehabiliterings lege med 16 års erfaring i prolotherapy sier, "den lokaliserte betennelser utløser en sårheling kaskade, noe som resulterer i deponering av nytt kollagen." Resultat er at kollagen krymper deretter strammer ligament å kurere leddsmerter.