Digidexo.com

Slik reparerer en Dental Fylling

Slik reparerer en Dental Fylling


En tannfylling er et medisinsk apparat som brukes til å dekke og beskytte det indre av en tann med et hulrom i den. Mens disse fyllinger er utformet for å bli satt når de er satt inn i tannen, er det mulig for fyllmaterialet til å bli opprørt og løsne danne hulrommet. Hvis dette skjer med deg, og det vil være et par dager før du kan gjøre det tilbake til tannlegen for en ny fylling, kan du reparere det midlertidig selv.

Bruksanvisning

•  Rydd opp i tann veldig godt med en tannbørste og tannkrem og la det tørke. Pass på at det ikke er noe mat eller andre materialer i hulrom.

Sett på operasjonshansker og klemme av nok dental sement for å fylle hulrom. Det er bedre å ta mer enn du trenger enn ikke nok. Du kan fjerne noen hvis du har for mye.

Rull sement til en glatt, rund kule og trykk det inn i hulrom til det fyller hele hullet. Bruk fingeren til å trykke lett på sementen på plass.

Lukk munnen og prøve å tygge. Sementen skal være glatt og flatt mot nabo tann, og du skal ikke føle noe ubehag når du bite sammen tennene. Bruk tann fil for å fjerne overflødig dental sement hvis du føler deg ukomfortabel.

La sementen stivne og sette før du drikker eller spiser noe.

Hint

  • Hold sement beholderen tett lukket slik at den ikke tørker ut mellom bruker.
  • Sticky mat som fløtekaramell og tannkjøtt vil sannsynligvis løsne reparert fylling, så unngå dem før du går til tannlegen.