Digidexo.com

Hva vitaminer er nødvendig for hudens elastisitet?

Hva vitaminer er nødvendig for hudens elastisitet?


Din hudens elastisitet --- den egenskap som hjelper det spretter tilbake i form etter å ha blitt rørt --- avtar når du blir eldre. Visse vitaminer og mineraler hjelper huden å opprettholde sin form, men pass deg for dyre produkter og deres falske annonsering krav: noen vitaminer bør tas internt, noen bør brukes eksternt, og noen mister sin styrke svært raskt. Forbedre elastisiteten i huden din innenfra og utenfra ved å utnytte disse tunge treffende næringsstoffer.

Vitamin C: innvendig

Kollagen, den mest tallrike protein i kroppen din, er bokstavelig talt det som holder dere sammen. Det holder huden fast, lubben, og glatt. Vitamin C er viktig for produksjonen av kollagen. Det er praktisk talt umulig å overdose på vitamin C, siden det er vannløselig (betyr at du vil tisse ut hva kroppen din ikke bruker), så laste opp på sitrusfrukter, brokkoli, paprika, bær, grønnkål og blomkål.

Vitamin C: Eksternt

Men det er ikke alt vitamin C gjør: det er en av de få vitaminer som effektivt kan opptas gjennom huden når den brukes lokalt. Det kan bidra til å redusere solskader og rynker siden, som en antioksidant, bekjemper det frie radikaler produsert av solen som skader huden din. Imidlertid er vitamin C i en aktuell form svært ustabil. Se etter produkter som har en konsentrasjon av høyere enn 5 prosent, og ser ut til gulning --- det betyr at vitamin har oksidert, og er ikke lenger effektive.

Vitamin E: Eksternt

Vitamin E er en annen potent antioksidant som reduserer frie radikaler skader på huden. I motsetning til vitamin C, bør du søke dette vitamin til huden etter du har vært i solen. Den kommer i en olje form, og bidrar til å berolige og fukte brent hud. Du kan kjøpe oljen i narkotika-og helsekostbutikker, eller du kan kjøpe vitamin E kapsler og skjær dem åpne med en saks.

Vitamin A: Eksternt

Ikke rush til helsekost butikken og overdose på vitamin A piller. For mye av dette fettløselige vitamin kan føre til at håret til å falle ut og huden blir tørr. Men gjør vitamin har slående effekter når den brukes lokalt. En studie fra University of Michigan Medical Center viste at folk med solskader økt kollagenproduksjonen med 80 prosent når du bruker en hudkrem med Retin-A (en form av vitamin). Den forbedrer blodsirkulasjonen i huden og bokstavelig talt fornyer den. Du kan bare kjøpe Retin-A krem ​​fra en hudlege, og du trenger for å koble den med en god fuktighetskrem og solkrem.

Selen: innvendig

Selen, et spor mineral som finnes i jord, ikke får helt til pressen at de mer kjente vitaminer gjør. Men ikke undervurder denne kraftige næringsstoff. Selen er en antioksidant, sparer huden mot frie radikaler, og er spesielt effektivt i bekjempelse av hudkreft. For mye er svært giftig, så ikke ta mer enn 400 mcg en dag. Finn det i paranøtter, det høyeste naturlig forekommende kilde for selen, samt tunfisk, hvitløk, løk, og broccoli.