Digidexo.com

Hva er terapeutisk-M vitaminer?

Hva er terapeutisk-M vitaminer?


Terapeutiske M vitaminer er ofte brukt til å behandle eller forebygge vitamin mangel for folk som ikke følger et sunt kosthold. I tillegg er de noen ganger foreskrevet til personer som har visse sykdommer, eller for å bidra til å gi tilstrekkelig vitamininntak under svangerskapet.

Advarsler

Terapeutiske M vitaminer inneholder jern, som kan være dødelig i små barn. Iron overdose er en av de viktigste årsakene til dødelig poising hos barn seks år og yngre.

Bivirkninger

Du kan oppleve forstoppelse, diaré, eller en urolig mage etter å ha tatt Terapeutisk M. Kroppen skal tilpasse seg denne medisinen i løpet av kort tid. Hvis disse bivirkningene ikke går bort, eller hvis de blir verre, bør du kontakte lege eller apotek med en gang.

Forholdsregler

Det er viktig å sjekke ingrediensene på etiketten før du tar Terapeutisk M for å sørge for at du ikke er allergisk mot noen av ingrediensene. Også, sørg for at legen kjenner din medisinske historie fordi visse problemer, for eksempel alkohol, leverproblemer, eller vitamin B 12-mangel kan be ham om å foreskrive en alternativ behandling for deg.

Interaksjoner

Som med alle medisiner, ikke starte, stoppe, eller endre dosen legen har foreskrevet uten å sjekke med ham først. Sørg for at legen vet om alle reseptbelagte og reseptfrie produkter du bruker for øyeblikket. Ikke ta din Terapeutisk M på samme gang du tar syrenøytraliserende, skjoldbrusk medisiner, eller visse antibiotika fordi jernet i vitamin kan samhandle med disse legemidlene.

Overdose

Magesmerter, kvalme, oppkast og diaré er tegn på en overdose. Hvis du opplever noen av disse symptomene, kontakt ditt lokale giftkontrollen umiddelbart eller dra til legevakten.