Digidexo.com

Vanlige nettsteder Hvor nyrestein er plassert

Vanlige nettsteder Hvor nyrestein er plassert


Nyrestein er en av de mest vanlige sykdommer i urinveiene. Selv om disse krystaller er små, kan de skape intens smerte som de beveger seg langs den urinveiene. Nyrestein er funnet i tre hoved steder i urinveiene.

Identifikasjon

En nyrestein er et solid krystall som oppstår når kroppens komponenter i urin er ubalansert. Når urinen inneholder flere mineraler enn den kan fortynnes, vil små krystaller dannes inne i nyrene.

Nyrer

Nyrestein finnes oftest i nyrene. Nyrene er to små organer som ligger bak ribbeina; de er hovedsakelig ansvarlig for fjerning av vann og avfall fra blodet og å produsere urin.

Ureter

Nyrestein kan også være plassert i ureter, som er små rør som har urin fra nyrene til blæren. Den intense smerter forbundet med nyrestein oppstår vanligvis når steinen er på reise gjennom ureter.

Blære

Nyrestein vil ved behov reise hele veien gjennom ureter til blæren. Blæren er ansvarlig for lagring av urin før det utskilles fra kroppen. Når nyrestein nå denne plasseringen, er deres neste skritt å bli utskilt med urinen.

Behandling

Små nyrestein er rett og slett utskilles fra kroppen med urinen. Hvis dette ikke er mulig, mer avanserte medisinske behandlinger er tilgjengelige. Sjokkbølger kan brukes til å bryte stein i mindre biter. Hvis dette ikke fungerer, vil legen trenger å fysisk fjerne steinene.