Digidexo.com

Hvordan identifisere Spiseforstyrrelse i barndoms & Early Childhood

Hvordan identifisere Spiseforstyrrelse i barndoms & Early Childhood


Du mater babyen når hun plutselig begynner å gråte og oppkast. Hva er dette? Har hun en mage bug eller har hun en fôring problem? Hva skal du gjøre? Identifisere fôring lidelser hos spedbarn og små barn er ikke alltid lett, som babyer har en tendens til å spytte opp og småbarn har en tendens til å plukke på maten deres. Her er en guide for å hjelpe deg med å avgjøre hvorvidt barnet ditt har en faktisk fôring lidelse eller bare gå gjennom noe normalt for hennes alder.

Hvordan identifisere Spiseforstyrrelse i barndoms & Early Childhood

Hvordan identifisere Spiseforstyrrelse i barndom og tidlig barndom

•  Start med å legge merke til hvorvidt barnet ditt er alltid sulten. Morsmelk, som ikke er fornøyd, kan ikke latching på riktig eller mor kanskje ikke har nok melk. Flaske matet babyer som synes å være alltid sulten kan ha en sår munn

Unn babyer som har en sår munn med paracetamol. Hvis dette ikke hjelper, snakk med legen om andre muligheter.

Se etter kraftig oppkast etter en flaske eller sykepleie. Dette kan indikere en tilstand kjent som pyrolusstenos, som oppstår når den nedre del av barnets mage forstørres. Maten er ute av stand til å passere inn i tarmen, og derfor er kastet opp. Bare en lege kan diagnostisere pylorusstenose, så ta kontakt med lege umiddelbart dersom barnet er hardt å kaste opp store mengder melk.

Legg merke hvis barnet hoster og spytter etter å ha drukket morsmelk eller morsmelkerstatning. Dette kan tyde på en fôring lidelse kalt dysfagi, som fører til at melk å gå inn i lungene i stedet for magen. Dette må bringes til lege oppmerksomhet umiddelbart.

Vær oppmerksom på gass og andre tegn på ubehag i magen. Dette kan tyde på at barnet er laktose intolerant. Hvis dette er tilfelle, må han ha soya formel eller en mor som ammer trenger å kutte ut meieriprodukter fra kostholdet hennes. Kontakt barnets lege i dette tilfellet også.

Se for spytter opp som forårsaker ubehag i baby. Mens alle babyer spytte opp skjemaet tid til annen, bør det ikke være ubehagelig. Dette kan være et tegn på reflux, som er en smertefull tilstand som rammer mange babyer og kan behandles med medisiner.

Watch eldre babyer og småbarn for overdreven sikling, gagging, og vanskeligheter med å tygge og svelge. Dette kan tyde på en sensorisk-behandling eller muntlig-motor lidelse. Hvis problemet fortsetter i flere dager eller uker, snakke med barnets lege om å ha ham vurdert av en utviklings spesialist. Terapi kan hjelpe denne typen problem.

Hint

  • Husk at det er helt normalt for eldre babyer og småbarn å gå gjennom perioder hvor de ikke vil spise eller spise bare én type mat eller gag på nye matvarer. Dette skjer som de prøver å kontrollere sine omgivelser mer og mer. Når disse problemene vedvarer eller barnet begynner å miste vekt, må foreldrene kontakte lege.
  • Tving aldri mate en baby eller småbarn. Dette kan føre til angst om å spise som kan føre til enda flere spiseproblemer.
  • Gir alltid en rekke matvarer fordi småbarn liker å velge hva de skal spise.
  • Aldri gi barnet medisin uten først å konsultere med lege.