Digidexo.com

Colpermin bivirkninger

Colpermin, et varemerke for Tillots Pharma AG, er en tid-release kapsel fylt med peppermynteolje og andre inerte ingredienser. Det er mye brukt for å behandle irritabel tarmsyndrom i Europa, og er solgt under navnet Medacalm i Tyskland.

Mentol, den aktive ingrediensen i peppermynteolje, er en svært potent kjemikalie som kan forårsake alvorlige bivirkninger, men har også en kraftig medisinsk effekt på fordøyelseskanalen.

Gunstige effekter

Colpermin er spesielt utviklet for å løse opp i tynntarmen, avslappende tarmen. En studie utført av National Institute of Health fant at pasienter som tar Colpermin hadde færre avføring, mindre oppblåsthet og gass, og mindre smerter irritabel tarm syndrom.

Peppermynteolje kan også redusere galleblæren spasmer og kramper fra barium klyster etter diagnostiske tester. Det har blitt funnet å hemme veksten av salmonella og listeria, to bakterier som forårsaker matforgiftning.

Negative effekter

Den aktive ingrediensen i Colpermin kan være veldig irriterende, og vil ved behov forårsake halsbrann eller anal brenning. En person i National Institute of Health studie rapporterte et utslett fra Colpermin, og sjelden, vil en person med en mentol følsomhet oppleve et utslett, hodepine, skjelving, og klossethet.

Colpermin kan gjøre magesår verre og kan irritere spiserøret. Hvis kapslene er brutt, kan det føre til at munnen smerte og sår.

Legemiddelinteraksjoner

Midler som halsbrann, GERD, eller fordøyelses opprørt kan påvirke spesielle belegg på Colpermin kapsler, slik at de oppløses i magen, forårsaker kvalme og halsbrann. Protonpumpehemmere og antacida bør ikke tas med Colpermin på grunn av dette.

En overdose av Colpermin kan forårsake anfall, hoste og bremset hjerterytme. Alkohol kan også forsterke effekten av peppermynte og mentol, spesielt i følsomme individer.

Colpermin kan samhandle med cyclosporines, påvirker hvor raskt kroppen kan bryte dem ned og øke bivirkninger.

Betraktninger

Colpermin kapsler omfatter flere hjelpestoffer, som også kan forårsake bivirkninger. Colpermin inneholder peanøttolje (jordnøttolje), som kan forårsake en allergisk reaksjon hos folk følsomme for legume. Bivirkninger av en peanøttallergi inkluderer elveblest, kløe, hevelse i svelg og pustevansker, og anafylaksi, som er livstruende.

Andre inaktive ingredienser som finnes i Colpermin kapsler inkluderer talkum, titandioksid, og bivoks. Disse er godkjent for bruk i narkotika av FDA, og bare sjelden føre til noen bivirkninger.

Advarsler

Ikke ta med mat, og ikke tygge eller knuse kapslene, da dette vil skade den spesielle enteriske time-release belegg. Barn og kvinner som er gravide eller ammende bør ikke ta Colpermin. Ikke ta Colpermin hvis du har et sår eller halsbrann, eller for en lengre periode. Ikke ta med cisaprid (propulsid).