Digidexo.com

Alkohol og narkotikamisbruk hos gravide kvinner

Det har lenge vært holdt at rutinemessig alkoholforbruk og bruk av narkotika under svangerskapet skaper overdreven risiko for fosterutvikling og pågående problemer etter at barnet er født. The Surgeon General første advart gravide om risikoen ved alkoholbruk under svangerskapet i 1981 og har oppdatert den advarselen gjennom årene til å omfatte risiko fra andre stoffer som kan sette barnets utvikling.

Risiko

Forbruk av alkohol under svangerskapet kan føre til en tilstand som kalles føtalt alkoholsyndrom som er knyttet til lav og med farlig fødselsvekt hos barn. Eksponering for legemidler inkludert illegale rusmidler, alkohol, nikotin og selv reseptbelagte medisiner kan føre til en rekke risikoer inkludert:

Lav fødselsvekt Dårlig hjernens utvikling Begrenset fysisk utvikling høyere forekomst av misdannelser

Dagens trender

En fersk rapport fra Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA) viste både positive og negative utviklingstrekk i Amerika i denne saken. SAMHSA rapportert at de fleste kvinner er å følge advarsler om rusmiddelbruk under svangerskapet, men alkoholbruk blant gravide kvinner er fortsatt urovekkende høyt. Den nasjonale undersøkelsen bemerket at ca 1 av 8 kvinner beskyldt for å drikke et beløp under svangerskapet.

Risiko ved Stoff

En kort oppsummering av noen av risikoene ved stoffet vokser, ikke overraskende, mer farlig som de stoffene få mer vanedannende og farlig.

Alkohol: føtalt alkoholsyndrom, Fetal Alcohol Effects, alkoholrelaterte fødselsskader, som alle produserer varierende grad av unormal fysisk utvikling, lærevansker og atferdsproblemer. Marijuana: Høy risiko for dødfødsel, spontanabort, lav fødselsvekt og fosterets misdannelser. Nikotin og tobakk: Forårsaker lav fødselsvekt, risikerer prematur fødsel, risiko for dødfødsel og spontanabort og SIDS (Sudden Infant Death Syndrome). Kokain: Alle de komplikasjoner som er nevnt ovenfor pluss prenatal slag, nyre og puste lidelser, kan Abruptio morkaker og babyer blir født avhengige. Heroin og andre narkotiske stoffer: Alle de ovennevnte, pluss spedbarn kan bli født som lider av tilbaketrekning og alt det er effekter. Mødre eksponert for HIV kan passere den på sine barn ved fødselen. Metamfetamin, PCP, sniffing, steroider, OTC: Risiko for alvorlige fysiske misdannelser og abnormaliteter som mangler eller ubebygde lemmer og organer.

Reseptbelagte medisiner

Selv om de er foreskrevet av legen din, reseptbelagte medisiner bære fødsel og utviklings risiko også. Det er best å diskutere all risiko med legen din før du starter noen medisiner.

Senking Risk

Den beste måten å holde noen risiko for det ufødte barnet lav er å avstå fra enhver og alle rusmiddel stoffer under svangerskapet.