Digidexo.com

Horseshoe Kidney & Hypertensjon

Horseshoe Kidney & Hypertensjon


Hestesko nyrer er en abnormitet som begynner mens et embryo er fortsatt utvikling. I seg selv, presenterer tilstanden ingen ekstraordinær grunn til alarm, men det har en tendens til å gi noen mennesker en sjelden predisposisjon for visse renale sykdommer inkludert høyt blodtrykk. Vanligvis folk ikke vet de har hestesko nyrer før de lærer at de har høyt blodtrykk for ingen annen grunn, og noen ganger er det ikke kontrolleres ved hjelp av medisiner. Behandlingen er vanligvis begrenset til de symptomer, slik som høyt blodtrykk eller andre sykdommer. Det finnes kirurgiske alternativer for å behandle hypertensjon tilstanden forårsaker.

Hva er Horseshoe Nyre?

Med denne abnormitet, begge nyrene smelter sammen, vanligvis på en side av ryggraden. Horseshoe nyrer henviser til formen av en bestemt blanding, men nyrene kan også danne L-former og bli smeltet ned på midten for å danne et organ som kalles en kake nyre. Tilstandsformer mens en baby utvikler seg i livmoren, vanligvis i første trimester. Tilstanden har vanligvis ingen symptomer, men senere i livet, har en høyere risiko for nyresykdommer, nyrestein og hypertensjon en person med hestesko nyre.

Horseshoe Nyrer og hypertensjon

Forskning har antydet at en hestesko nyre bringe med seg mange avvik i blodårene som er koblet til den. Dette gir opphav til en høyere forekomst av renovaskulær hypertensjon, som er en spesiell type av høyt blodtrykk forårsaket av usedvanlig smale blodkar som går inn i nyrene.

Tegn på nyre-relaterte Hypertensjon

I de fleste tilfeller av høyt blodtrykk, uavhengig av deres sak, folk opplever ingen symptomer. Du kan bli tippet til tilstedeværelsen av renovaskulær hypertensjon hvis du har periodiske alvorlig hodepine ledsaget av noe av det følgende: blod i urinen, ekstrem brystsmerter, endringer i synet, uregelmessig hjerterytme, utmattelse eller summende i øret.

Behandling av Horseshoe Nyre og relaterte Hypertensjon

Fused hestesko nyrene kan fungere helt normalt. De kan selv bli transplantert trygt til andre mennesker. Det er tilstedeværelsen av nyre-relatert sykdom som skal behandles. Når det kommer til renovaskulær hypertensjon, kan dette være utfordrende, fordi denne typen høyt blodtrykk ikke alltid svare på typiske hypertensjon medisiner. I noen tilfeller er kirurgisk behandling tilgjengelig. En kirurg kan reparere arteriene som forsyner blod til nyrene; en operasjon krever innsetting en ballong inn i blodkaret, hvoretter blodtrykket vanligvis går tilbake til det normale.

Forholdsregler du kan ta om du har Horseshoe Nyrer

Medisinske forskere anbefaler alle jevnlig sjekke blodtrykket hans. En ideell blodtrykk er 140/90. Diabetikere og slagpasienter bør holde trykket under 130/80. Kolesterol forverrer hypertensjon. Du bør overvåke den regelmessig og holde den lav. Holde det i sjakk ved å spise et sunt kosthold, får god trening, begrense alkoholinntaket og avslutte ethvert tobakksbruk. I alle tilfeller, ta medisinen legen forskriver for deg på timeplanen.