Digidexo.com

Hvordan Heal Torn Sener

Sene skader variere fra mild til svært alvorlig. Noen ganger i sjeldne tilfeller er nødvendig drastiske tiltak for helbredelse. Men i mange tilfeller er det enkle ting du kan gjøre for å hjelpe gradvis gjenopprette styrken i det skadde området og la det gro.

Hvordan Heal Torn Sener

•  Hvil sene og området rundt, og pass på at du sover nok hver natt. Ikke plasser stress på det berørte området, særlig gjennom repeterende bevegelser. Trening er fint, men hvis skaden begynner å bli i det hele tatt smertefullt, stopp treningen umiddelbart.

Ice området for 15 til 20 minutter, og deretter plassere en varmepute på i ytterligere 15 eller 20 minutter. Vekselvis is og varme i en time to ganger daglig. Varmen vil slappe av muskel og sene, mens isen vil lindre betennelser og lindre smerte. I begge tilfeller, plasserer en vask klut mellom varme eller is og huden din.

Ta over-the-counter smertestillende midler, spesielt NSAIDS (non-steroide anti-inflammatoriske legemidler) som naproxen (Aleve) og ibuprofen (Advil) som anvist. Avstå fra å administrere aspirin til barn og unge, men som studier har vist en sammenheng mellom barn som tar aspirin og Reyes syndrom, en potensielt dødelig tilstand.

Forhindre din joint fra å bli stiv ved å flytte den til det fulle omfanget av sin evne til fra tid til annen, selv under dine hvileperioder. Øk mengden av gang du flytter det som smertene begynner å avta.

Se din lege eller orthopedist hvis smertene vedvarer eller blir verre. I tilfeller av alvorlige skader, kan fysioterapi eller kirurgi være nødvendig å gjenopprette sene til full kapasitet.