Digidexo.com

Har Alkohol Gjør Antibiotika Ineffektiv?

Leger anbefaler vanligvis at pasienter som tar antibiotika unngå alkohol for varigheten av doseringen. Alkohol reduserer ikke antibiotika effektivitet, men kan øke negative bivirkninger.

Bivirkninger

Selv om alkohol ikke vil redusere en medisinens effektivitet, kan det øke dens negative bivirkninger. Dette kan inkludere svimmelhet, mage kvalme og tretthet. Alkohol i seg selv forårsaker disse bivirkninger, så kombinere kan doble påvirkning.

Alkoholisme

Ifølge Dr. James Steckelberg, kronisk alkoholbruk eller overstadig drikking "kan føre til endringer i måten enkelte legemidler, inkludert antibiotika som doksycyklin (Vibramycin, Doryx), blir metabolisert." Dette betyr at en høyere dosering av antibiotika kan være nødvendig for å oppnå samme virkning.

Dangerous Interaksjon

Disse antibiotika er mer farlig enn andre når kombinert med alkohol: metronidazol, tinidazole og trimetoprim-sulfametoksazol. Disse resultat i mer alvorlige bivirkninger som oppkast og feber. Metronidazole, for eksempel, er en av de kjemikaliene som brukes i legemidler som alkoholikere ta å føle kvalme når man drikker.