Digidexo.com

Fotterapeut Vs. Ortoped for Plantar fasciitis

Fotterapeut Vs.  Ortoped for Plantar fasciitis


Plantar fasciitis er en tilstand karakterisert ved betennelse i bindevevet som kalles plantarfascien, som går fra bunnen av tærne til hælen. Fotpleie og orthopedists har spesielle metoder for å håndtere plantar fasciitt.

Podiatric Approach

Fotpleie er spesialister i behandling av foten plager. The American Academy of Podiatric Sports Medicine (AAPSM) identifiserer tre faser av plantar fasciitis behandling: betennelse reduksjon, forebygging av ytterligere skade og stretching og styrking av foten, ankelen og tilhørende leggen.

Ortopedisk Approach

Orthopedists spesialister på behandling av skjelettlidelser. The Southern California Ortopediske Institutt identifiserer innledende potensielle behandlinger for plantar fasciitt som inkluderer bruk av en hæl pute for å redusere sjokk og medisiner for å redusere hæl betennelse.

Spesifikke podiatric Behandlinger

Den AAPSM anbefaler bruk av kuldebehandling for å redusere plantar fasciitt hevelse. Beskyttelse av foten krever foten taping og bruk av over-the-counter eller tilpassede innleggssåler (orthotics).

Avanserte Ortopediske Behandlinger

Når innledende behandling ikke virker, kan orthopedists anbefale bruk av kortison injeksjoner, samt foten taping, fysioterapi, natt spjelking eller orthotics, rapporterer Southern California Ortopedi Institute. I sjeldne tilfeller kan kirurgi også være nødvendig.

Betraktninger

Skikkelig strekk og styrke rutiner kan både lindre fasciitis symptomer og bidra til å forhindre fremtidige hendelser, melder AAPSM.