Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på Thrush

Thrush er en type av soppinfeksjon som vanligvis er plassert i munnen på nyfødte eller spedbarn. Voksne får sjelden trost, men når de gjør det, er det oftest på grunn av andre medisinske eller helse difficulties.Thrush er forårsaket av sopp som heter Candida albicans, og enkelte faktorer kan føre normale mengder soppen finnes i munnen til spredning av kontroll. Lære å gjenkjenne symptomer på trøske vil hjelpe foreldre eller berørte voksne oppsøke rask behandling.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Thrush

•  Se i munnen på nyfødte og spedbarn for en av de vanligste tegnene på trost: hvit-gule flekker som vises på innsiden av kinnene. Disse flekkene ser ut som left cottage cheese og er synlige som forhøyninger.

Sjekk din spedbarn eller små barn for tegn til ubehag. Mens flekker inne i munnen kan se ubehagelig, har de ikke vanligvis forårsake smerte eller ubehag, men de kan være irriterende, som vil komme til uttrykk ved å gråte eller sveipe ved munningen.

Observer barnet ditt, og sørge for at han eller hun ikke prøver å gni av de hvite-gule flekker i huden på innsiden av munnen. Dette kan føre til åpne sår eller sår til å utvikle seg, noe som kan bli smittet og smertefull.

Ta hensyn til alle barn som ser ut til å ha noen problemer med fôring enten fra bryst eller flaske. Ofte gjør trost føre til nok ubehag som normale fôring prosesser er noe avbrutt på grunn av ømhet på innsiden av munnen.

Sjekk din spedbarn eller småbarn på symptomer på tørr munn. Foreldre som observerer en mangel på normal siklende vaner i sine barn bør sjekke innsiden av munnen ofte for tegn på trost. Hvis ingen tegn skje innen et par dager, planlegge et besøk med barnelege for å fastslå en årsak for mangel på spytt eller siklende hos barnet.

Hint

  • Sørg for at voksne som bærer proteser eller ta antibiotika være spesielt årvåken i å se etter tegn på trost.
  • Thrush kan føre til vanskeligheter spise for mange barn eller voksne. Hvis du merker tegn på dehydrering eller vekttap, planlegge et besøk med familien helsepersonell.