Digidexo.com

Hvordan diagnostisere acid reflux i babyer

Spedbarn acid reflux er en tilstand der magesyre er gulpe opp i spiserøret. Mens nesten alle babyer spytte opp fra tid til annen, babyer med acid reflux har smerter og andre komplikasjoner fra de unormale oppgulp. Spedbarn acid reflux kan behandles med kostholdsendringer og medisiner, og symptomer ofte begynner å avta etter en baby fyller ett.

Hvordan diagnostisere acid reflux i babyer

•  Snakk med legen din om babyens symptomer. Acid reflux kan bli diagnostisert hvis en baby ser ut til å oppleve smerte når spytter opp, buer ryggen og nekter å bli matet, i henhold til Barnas Hospital Boston. Andre symptomer som kan føre til en diagnose av acid reflux inkluderer dårlig vektøkning, pustevansker, og en hes stemme eller gråte, i henhold til American College of Gastroenterology.

Vurder å bruke lege-foreskrevet antacids eller andre reflux medisiner anbefalt av babyens lege for en stund. Legen kan diagnostisere acid reflux om en prøveversjon av acid reflux medisiner beviser effektiv på å redusere symptomer.

Spør legen din om en pH probe studie vil være nyttig i å få en diagnose. Testen innebærer å kjøre en liten tube nedover nesen og halsen til spiserøret. Røret kan stå på plass i 18 til 24 timer, og den måler hvor ofte syre er gulpe opp. Øvre intestinal endoskopi, en raskere fremgangsmåte som innebærer å føre et rør ned i halsen, kan også være nyttig, i henhold til American College of Gastroenterology.

Hint

  • Andre forhold kan føre til symptomer som ligner på de som er forårsaket av sure oppstøt. Snakk med legen din om å bytte formler for å teste for en formel allergi, og spør om andre diagnostiske tester for å utelukke tarm misdannelser er garantert.
  • Hvis barnet spytter opp blod eller materiale som ser ut som kaffegrut, har problemer med å puste eller viser andre symptomer som bekymrer deg, kan du kontakte en lege umiddelbart.