Digidexo.com

Mat kombinasjoner og vekttap

Mat kombinasjoner og vekttap


Teorien om riktig mat kombinere eller trophology fastholder at å spise mat i riktige kombinasjoner vil forbedre fordøyelsen, din generelle helse og regulere vekten din. Tilhengerne av denne stilen av å spise hevder du trenger ikke telle kalorier, bare følge noen enkle prinsipper for å oppleve nye funnet energi og vitalitet.

Teori

Dr. William Howard Hay først introduserte ideen om mat kombinere på 1920-tallet. Han antar at kroppen ikke kan fordøye stivelse og proteiner når de er fortært sammen. Fordi fordøyelsen av proteiner er i første rekke sure og alkaliske stivelse, fordøyelse av de to sammen i det vesentlige nøytraliserer prosessen. Dette bremser fordøyelsen og putrefies proteiner og gjærer stivelse - skape fordøyelses problemer som gass, oppblåsthet, halsbrann, kramper, forstoppelse, foul avføring og oppfattes matintoleranse.

Fordeler

I tillegg til å rydde opp fordøyelses woes, mat kombinere visstnok hjelper deg med å administrere din kroppsvekt. Ifølge talsmenn, hvis maten er riktig kombinert fordøyelsen bedres og næringsstoffer bedre absorbert. Dette øker stoffskiftet og øker din energi. Alt dette skjer uten kalori telling eller ekstrem sult.

Expert Insight

Ingen forskning støtter teoriene bak trophology. Et par bøker om emnet er tilgjengelig, inkludert "Fit for Life: Ikke Fat for Life" av Harvey Diamond og "The Tao of Health, Sex and Longevity" av Daniel P. Reid. Dietten kaller for deg å spise mat nær naturen, å spise rå grønnsaker hver dag, og for å unngå bearbeidet hvite matvarer. Disse anbefalingene er congruous med ernæringsfysiologer og andre tilhengere av ren og sunn mat.

Betraktninger

Konseptet med riktig mat kombinere ikke er usunn og dens vekt på friske grønnsaker er rosverdig. Noen av funksjonene i trophology faktisk vises i Atkins diett (stivelse er minimert og protein er konsumert alene) og i rå mat dietter som minimerer tette proteinkilder. Prøver diett kan hjelpe deg å miste vekt ved å øke inntaket av grønnsaker og minimere høy-kalori bearbeidet mat. Hvis du bestemmer deg for mat kombinere er for deg, gå sakte og være tålmodig som kroppen tilpasser seg en ny måte å spise.

Utfordringer

Mer komplekse versjoner av mat kombinere eksisterer. Disse ikke bare ringe for deg ikke å konsumere protein og stivelse samtidig (ingen kjøtt og poteter), men for å unngå å kombinere flere stivelse (ris og bønner) eller proteiner (kylling og fisk) i samme måltid. I tillegg bør man unngå en blanding av syre og stivelse (eddik og ris), sukker og stivelse (brød og jelly), og syre og protein (sitron og kylling). Meloner bør spises alene som skal melke. Læring og forholde seg til disse reglene kan være skremmende som de er urimelig med en vestlig måte å spise.