Digidexo.com

Sunn fettprosent for menn og kvinner

Sunn fettprosent for menn og kvinner


Alle har litt kroppsfett. Faktisk, kroppen trenger litt fett for å fortsette å leve. Det er imidlertid passende nivåer av kroppsfett for både menn og kvinner. Streve for en sunn fettprosent er viktig fordi for mye kroppsfett kan føre til helseproblemer, inkludert hjerte og hjerte-karsykdommer.

Hydrostatiske vekter og kroppen fett

Det er mange måter å bestemme prosentandel av kroppen fett, og noen metoder er mer nøyaktige enn andre. Dessverre er de mest nøyaktige metoder er som regel den mest kostbare. Langt, er den mest nøyaktige måten å måle kroppsfett gjennom hydrostatisk veiing. I denne metoden, er du veid under vann. En hydrostatisk skala er en kostbar del av maskiner, slik at disse skalaene er vanligvis bare finnes på high-end treningssentre, universiteter eller sykehus.

Hudfold Test

En hudfold test er også ganske pålitelig. Denne metoden bruker hudfold calipers. Disse kan kjøpes på helsekostbutikker, men du får et mer nøyaktig resultat hvis testen er utført av en profesjonell. I testen kalipperne måle hvor mye huden kan bli "klemt" på ulike områder over hele kroppen. Disse tallene brukes i forbindelse med ligninger som henter kroppen fett prosentpoeng.

Enkle metoder

Selv om de ikke er så nøyaktig, kan du bruke enklere versjoner å bestemme prosentandel. Det er kroppsfett skalaer som vil liste din andel ved veiing. Du kan også bruke en høyde og vekt diagram, eller bestemme din kroppsmasseindeks (BMI), som avgjør din risikofaktor for fedme basert på fastsatte områder. Disse metodene ikke anser vann vekt, og de tar ikke hensyn telle muskuløse kropper. De vil gi deg, men en generell idé om kroppen din fettprosent og hvor nær du er en sunn rekkevidde.

Akseptable tall

Kvinner selvsagt ha 10 til 12 prosent av kroppen fett, og dette er viktig for kroppen sin. Menn, på den annen side bare har 2 til 4 prosent av naturlig forekommende, essensielle fett. For det meste, bør kvinners kroppsfett faller innenfor området 25 til 31 prosent. Fordi menn har mindre kroppsfett naturlig, er deres akseptable området mye lavere. Menn bør falle i de områdene av 14 til 25 prosent. De fleste idrettsutøvere vil ha en prosentandel som er mye lavere enn gjennomsnittsområder for menn og kvinner.

Fedme

Kvinner som har 32 prosent kroppsfett eller mer er generelt ansett overvektige. Menn hvis prosenter er over 25 prosent er merket vektige. Fedme er et økende problem i USA, og mer og mer oppmerksomhet blir brakt til barndommen fedme. Å få et godt inntrykk av kroppen fett prosentpoeng og sørge for at antallet faller inn i sunne området er svært viktig for den generelle helsen.