Digidexo.com

Kriterier for alkoholisme

Alle kan engasjere seg i alkoholmisbruk, som ganske enkelt betyr å drikke til overmål. Formell alkoholisme innebærer et mye bredere spekter av atferd forbundet med å drikke, som utgjør de kriteriene som definerer tilstanden. Alcoholism vanligvis oppstår fra en rekke forskjellige faktorer, herunder psykologiske trauma, stress og biologisk helning. Symptomene på alkoholisme er umiskjennelig, imidlertid, og venner og familie av den alkoholiserte vanligvis pleier å legge merke til det før alkoholikeren gjør.

Craving

De største kriteriene i definere alkoholisme er den rene avhengighet til drikking. Alkoholikere har en tvangsmessig behov for å drikke, som de ikke kan kontrollere gjennom enkle viljestyrke. Over tid skaper alkoholmisbruk biokjemiske forandringer i hjernen, upping dopamin nivåer og krever en jevn mengde drikke bare for å føle seg "normal".

Toleranse

Alkoholikere bygge opp en betydelig toleranse for drikking over tid. De kan svelge drinker i enkelt slurker og ofte ned doble eller triple skudd måten andre kan ned et enkelt skudd. Det tar mer og mer alkohol for å få dem til å føle seg normal, og når de ikke får alkohol på forventede tider, blir de snappish og irritabel.

Mangel på kontroll

Alkoholikere kan ikke slutte å drikke når de begynner. En øl fører til to, så til fire, deretter til seks, før de er håpløst beruset. En slik tung drikking kan også innebære perioder med "mørkla," der alkoholikeren har ingen minne om tiden går og ingen kunnskap om de tingene han har sagt eller gjort.

Abstinenssymptomer

Fordi alkoholisme innebærer en fysisk avhengighet, kan alkoholikeren oppleve abstinenssymptomer hvis han går en lengre periode uten å drikke. Han kan utvikle et tilfelle av vibrering, svette copiously, opplever kvalme og oppkast, og selv vise tegn på demens hvis hans alkoholisme er akutt nok. Utvinne alkoholikere som gjennomgår tilbaketrekking må overvåkes av medisinske fagfolk for å sikre at slike symptomer forbli i sjakk.

Hemmelighold

Alkoholisme ofte innebærer drikker i hemmelighet: å finne steder alene der ingen andre kan bry alkoholikeren og imbibing som han vil. Han vil ofte skjule alkohol i uvanlige steder - for eksempel hans bil eller bad - til disse formålene, samt utvikle forseggjorte løgner for å holde andre fra å finne ut om hans vane.

Personlige og profesjonelle liv

De andre kriteriene for alkoholisme skape ringvirkninger som kan ha en ødeleggende innvirkning på alkoholholdige familie og arbeidssituasjon. Hans kvaliteten på arbeidet kan lide, han kan gå glipp av tidsfrister, og han kan starte ankommer på jobb sent (eller ikke møter opp i det hele tatt). Hjem liv kan være preget av økende argumenter, evasion, følelsesmessig avstand fra sine kjære, og til og med vold i de verste tilfellene. Nedfall fra slike tilfeller er ofte hva som ber alkoholikere å erkjenne deres tilstand og søke hjelp.