Digidexo.com

Effekter av IV Drug Abuse

Legemidler som injiseres inn i blodårene ("intravenøs," eller "IV" narkotika) kan medføre vesentlige helseeffekter, og er en bekymring for folkehelsen så vel på grunn av potensialet for spredning av visse smittsomme sykdommer. Effektene av injisert medikamenter avhenger av typen av stoffet, hyppigheten av bruk og visse personlige oppførsel under injisering. Vurdere disse fakta om effekten av intravenøs narkotikamisbruk fra National Institute on Drug Abuse.

Hudinfeksjoner

Prosessen med å injisere narkotika i kroppen kan føre til hudinfeksjoner fra bakterier som kan komme inn punkteringer og sår forårsaket av nåler.

Mentale forandringer

Injisert sentralstimulerende midler som amfetamin kan gi irritabilitet, angst, rastløshet, paranoia og panikkanfall.

Cardiac

Kardiale virkninger av injisert narkotika inkluderer plutselige endringer i hjertefrekvens og blodtrykk som kan føre til hjertestans, hjerneslag eller andre livstruende komplikasjoner.

Digestive

Stoffer som morfin og heroin kan føre til fordøyelses effekter som tap av matlyst, kvalme, oppkast og forstoppelse.

Åndedretts

Kortpustethet, senket pustefrekvens og respirasjonsstans kan resultere fra å injisere stoffer som morfin eller barbiturater.

Nevrologisk

Nevrologiske effektene av injisert narkotika kan variere fra milde atferds og humørsvingninger til livstruende anfall eller slag.

Smittsomme sykdommer

Infeksjoner med hepatitt B eller C virus kan resultere fra forurensede injeksjons forsyninger, og resultere i skader på leveren og kreft.