Digidexo.com

Hva er en internett-avhengighet?

Hva er en internett-avhengighet?


Internett har blitt et verdensomspennende fenomen som brukes av barn og voksne for en rekke årsaker. Det er en praktisk måte å hente informasjon, gjennomføre forretningstransaksjoner og kommunikasjon med andre. Uheldigvis noen individer utvikler en avhengighet til Internett, som kan være vanskelig å overvinne.

The Inception

Psykolog Kimberly S. Young var den første til å gjennomføre studier på Internett-avhengighet. I 1996 presenterte hun sin forskning papir, Internet Addiction: fremveksten av en ny lidelse, på American Psychological Association årlige konferanse i Toronto. Netaddiction.com siterer at Internett-avhengighet er en alvorlig sykdom som vurderes for inkludering i den kommende revisjonen av Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-V).

Diagnose

Før en person utvikler en Internett-avhengighet, kan han begynne å bruke nettet på en uformell basis, deretter fortsette sin bruk i usunne måter. Ifølge Encyclopedia of Mental Disorders, mange enkeltpersoner føler at økt bruk av Internett er en av de viktigste bidragsyterne av Internett-avhengighet; imidlertid at faktoren ikke så viktig som hvordan Internett-bruk har forstyrret den enkeltes daglige fungering.

Netaddiction.com sier at for å bli diagnostisert med Internett-avhengighet, må en person svarer ja til fem av følgende spørsmål: Er du opptatt av Internett? Føler du det er nødvendig å bruke Internett for å øke perioder av tid til å få tilfredsstillende? Har du gjort flere mislykkede forsøk på å administrere, redusere eller opphører din Internett-bruk? Har du støter rastløshet, depresjon eller humørsvingninger når du prøver å redusere eller stoppe din bruk av Internett? Du bor på nettet lenger enn du forventet det? Har du truet eller tapt betydelige relasjoner eller jobber på grunn av din bruk av Internett? Har du løyet til andre for å skjule omfanget av din Internett-bruk? Bruker du Internett til å flykte fra problemene dine?

Årsaker

Ifølge Encyclopedia of Mental Disorders, kan mange faktorer føre til Internett-avhengighet. Ligner på et kjøpesenter rusavhengige som opplever eufori når hun går på et forbruk rangel, kan en person som lider av Internett-avhengighet føler et "rush" når han slår på datamaskinen hans, og mens du surfer hans favoritt nettsteder, noe som resulterer i kjemiske endringer i kroppen hans. Biologisk, kan det være en blanding av gener som forårsaker den enkelte til å være sårbare for vanedannende atferd, akkurat som en persons gener kan påvirke hans mottakelighet for alkohol.

Avhengighet Likelihood

I hennes bok, Fanget i nettet: Hvordan å gjenkjenne tegn på Internet Addiction - og en vinnende strategi for Recovery, Dr. Young sier at mange Internett-narkomane lider av betydelige emosjonelle problemer før du selv går online. The Encyclopedia of Mental Disorders siterer også at en person som lider av en type avhengighet kan være utsatt for å utvikle en annen, for eksempel Internett-avhengighet. Personer med andre psykiske lidelser (f.eks depresjon symptomer) kan bruke Internett til å medisinere seg selv på en måte som ligner på personer som bruker alkohol eller narkotika til selvmedisinering sine psykiske lidelse symptomer.

Behandlingstilbud

Ifølge Dr. Young, er hjelp for Internett-avhengighet begynner å blomstre. I Peoria, Illinois, og i Belmont, Massachusetts, klinikker er tilgjengelige for å behandle Internett-avhengighet. I tillegg kan studenter ved University of Maryland og University of Texas delta rådgivning og seminarer for å hjelpe dem i å håndtere sine Internett-avhengighet. Dr. Young legger til at enkelte helsepersonell er motvillige til å akseptere og støtte Internett-avhengige, råder dem til å bare "slå av datamaskinen."