Digidexo.com

Farene ved Rapid Detox

Det har vært forskning på bekjempelse av narkotikaavhengighet og avgifte kroppen i mange år nå. Rapid detox er en måte som leger og forskere prøver å få rusmiddelavhengige til å sparke sin vane. Det er raskt, renser ut kroppen, og angivelig etterlater liten sjanse for pasienten relapsing. Er det for godt til å være sant? Her er noen av farene forbundet med hva noen folk sier er en mirakelkur.

Funksjon

Rapid detox fungerer først ved å sette noen med en fysisk avhengighet av et stoff under narkose. Fra 4 til 24 timer senere, er pasienten angivelig helbredet av hans eller hennes avhengighet fordi opiat reseptorene i hjernen blir blokkert, og toksiner blir spylt fra kroppen.

Relapse

De som er optimistiske rask detox har uttalt det er liten sjanse for tilbakefall etter inngrepet. Men en studie publisert i Journal of Drug and Alcohol Dependence sier at det faktisk er 80% sjanse for tilbakefall i rask detox pasienter.

Tilbaketrekking

Grunnen til at det tar så lang tid for en narkoman å slippe hennes avhengighet er på grunn av oppsigelsesperioden kroppen går gjennom. Rapid detox gir pasienten mulighet til å unngå følelsen av denne prosessen, men kroppen gjør gå gjennom en tilbakeholdelsestid som kan være farlig fordi perioden er sped opp. Tilbaketrekking kan føre til skade på hjertet og hjernen fordi det plasserer stress på kroppen, og noen symptomer inkluderer bilyder, hodepine og muskel og leddsmerter etter detox prosedyre.

Dødsfall

Det har også vært en rekke dødsfall av pasienter som har skjedd i løpet av dager av en rask detox behandling. Det har ført til en rekke medisinske utøvere som blir tatt til retten og sikkerhet for rask detox for å bli mistenkt.

Bekreftelse

Det har vært lite informasjon som kommer fra rask detox forskning som tyder på det er like effektivt som noen forskere sier. Det som har kommet er små, uavhengige bekreftelser på avrusning prosessen, med andre resultater blir publisert som sier bare negative ting om prosedyren.