Digidexo.com

Bekkenbunnstrening etter fødselen

Under graviditet, vekten av fosteret legger press på musklene i bekkenbunnen. Som barnet er født, er disse musklene altfor strukket. Dermed, etter fødsel bekkenbunnen er svak. Trene bekkenbunnen kan øke tonen i disse musklene; graviditet er det ideelle tidspunktet for å begynne.

Kegel øvelser

Kegel øvelser er den enkleste metoden for å trene musklene i bekkenbunnen. Utfør Kegels ved gjentatte ganger å klemme musklene i bekkenbunnen. Hvis du er usikker på hvilke muskler de er, prøver å stoppe flyten av urin som du tømme blæren. Dette er den bevegelsen du bør prøve å etterligne mens du gjør Kegel øvelser. Hvis du fortsatt er usikker, kan du plassere fingeren inn i skjeden din og prøve å presse den. Når du føler deg presset, vet du at du inngår kontrakt de riktige musklene.

Hvordan å gjøre Kegels

Hvis du har født, og opplever smerter i bekkenbunnen eller urinlekkasje, Kegel øvelser er sannsynlig å gi deg lindring. Begynn med å trekke sammen musklene i bekkenbunnen i 3 sekunder og deretter slappe av i 3 sekunder. Opprettholde avslappet mage og setemusklene, og puste naturlig. Gjenta dette 10 ganger, tre ganger daglig. Gradvis bygge opp slik at du er under kontrakt i 10 sekunder om gangen og gjøre flere reps. Jo mer du gjør Kegel øvelser og jo lenger du holder sammentrekning, jo sterkere musklene i bekkenbunnen vil bli. Hvis det gjøres regelmessig, bør du merke en forskjell på så lite som seks til åtte uker. Fordi du ønsker å gjøre dem regelmessig, kan du finne det nødvendig å knytte en aktivitet med Kegels (f.eks ammer nyfødte, drikkevann) for å minne deg.

Alternativer til Kegels

Utøvelse av Kegel muskler kan også oppnås ved hjelp av ulike produkter på markedet. Ben Wa baller, for eksempel, er et par av vektet baller som er plassert inn i skjeden og holdes på plass av entreprenør musklene i bekkenbunnen. Du kan kjøpe andre spesialiserte vekter for å bruke på samme måte. Fordi styrke bekkenbunnsmuskulaturen kan forbedre en kvinnes seksuelle erfaringer, voksen butikker selger dem. Hvis du ikke føler deg komfortabel å gå inn i en voksen butikk, det er online leverandører som du kan kjøpe slike produkter diskret.