Digidexo.com

Taleflyt Strategier for Tale

Taleflyt Strategier for Tale


De fleste taleferdighet strategier for tale faller inn under kategoriene av flyt forme eller stamming modifisering. Effektive strategier for begge kategorier bekjempe årsakene til stamming, som søker å minimere eller eliminere fysiske eller psykiske årsaker til stamming. Enkelte individer kan være nødvendig å ta hensyn til både fysiske og psykologiske aspekter før hell produsere klarere tale. Snakk med en logoped for å finne den beste terapi alternativet.

Stamming Modification Oversikt

Stamming modifisering, noen ganger beskrevet som "stamme-mer-flytende" terapi, har som mål mindre på tale flyt, og mer på tale kontroll. De fleste stamming modifisering teknikker fokus på å redusere frykt og psykologisk spenning involvert i å snakke, men denne strategien forsøker ofte å redusere fysisk spenning i høyttaleren, så vel. Pasienter som gjennomgår stamming modifisering trenger en konstant, bevisst forhold til deres motivasjon for å søke logopedi og en evne til å identifisere følelser og atferd som følger sin stamming. Stamming modifisering deretter søker å desensitize pasienter til sin stamming før å hjelpe dem til slutt stabilisere sin tale.

Stamming Modifikasjon forslag

Adresse det psykologiske aspektet ved å redusere de eksterne kravene som blir stilt på stutterer. Vent i en avslappet, oppmerksomme måte før pasienten er ferdig med å snakke hennes tanker. Foreldre til barn som stammer må redusere konkurransen mellom familiemedlemmer for tid til å snakke. Lærere må stoppe og korrigere eventuelle teasing som oppstår i klasserommet. Adresse det fysiske aspektet ved hjelp av spesielle teknikker, som "avbestilling" og "pull-out." Avbestilling krever stutterer å arbeide gjennom en plagsom ord, stopp, og gjenta ordet mens stamming på en annen måte. Uttrekkbar krever at pasienten å fange seg selv midt i stamming, få kontroll og jevner ut resten av ordet ved å slappe av sine muskler og puste jevnt og trutt.

Flyt Shaping Oversikt

Flyt forme, noen ganger referert til som "snakke-mer-flytende" terapi, fokuserer på å endre de fysiske tale mønstre av stutterer. Denne type terapi sjelden løser de psykologiske aspektene ved stamming, og talsmenn for denne behandlingen hevder at eliminere stamming selv - kilden til pasientens negative følelser om tale - vil eliminere pasientens psykiske plager. Behandling ofte avtaler med timingen og spenning av en persons tale mønstre, oppmuntre pasienter til å bremse sin tale og redusere muskelspenninger for å jevne ut overgangene fra én lyd til den neste.

Flyt forme forslag

Taleflytformingsteknikker ligne på stamming modifisering, men denne strategien krever pasienter å bremse ned og jevne ut alle sine ord i stedet for bare ordene de stammer gjennom. Foreldre til stamming barn må modellere en langsom, høyt og tydelig tale til sine barn, og legger til hyppige pauser i mellom ytringer å tillate at deres barn en sjanse til å behandle informasjonen. Under behandling, pasientene selv må snakke sakte i kort, ett ord, flytende ytringer før gradvis øke lengden på sine ytringer i flytende-snakkes, komplekse ytringer. Pasientene kan også endre sin tale mønster på en dramatisk måte, bremse ordene ned og samtidig opprettholde flyt, før gradvis påskynde sin tale opp til en normal, flytende talt rate.