Digidexo.com

Emosjonelle og sosiale utvikling milepæler for 4- & 5-åringer

Emosjonelle og sosiale utvikling milepæler for 4- & 5-åringer


Utviklingsmessige milepæler er et sett av ferdigheter og oppgaver oppnådd av barn innenfor en viss aldersgruppe. For eksempel, de fleste 4 og 5-åringer nå viktige emosjonelle og sosiale milepæler, som for eksempel å hevde større uavhengighet, i samspill samarbeide med andre barn og lære å skille fantasi fra virkelighet. Milepæler er retningslinjer for å måle et barns riktig utvikling. Men utvikler hvert barn forskjellig og når milepæler i sitt eget tempo.

Følelsesmessige milepæler for 4-åringer

Etter 4 år, barn er i stand til å vise seg som en hel person, med et sinn, kropp og følelser, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC). De har også problemer med å skille fantasi fra virkelighet, noe som resulterer i ukjente bilder ofte blir referert til som "monstre".

Sosiale milepæler for 4-åringer

Fire-åringer i økende grad engasjere seg i fantasy spill, der de kan imitere atferd observert i sine mødre og fedre. De også begynne å hevde større uavhengighet fra foreldre, inkludert og påkledning seg selv og forsøker å forhandle løsninger på problemer. I denne alderen er et barn i stand til å samarbeide med andre barn og få nye venner, kanskje til og med en bestevenn.

Følelsesmessige milepæler for 5-åringer

Ved 5 års alder, barn er i stand til å skille mellom kjønnene. De er også i stand til å skille fra fantasi virkeligheten. Fem-åringer kan veksle mellom å være krevende og ivrig samarbeidsvillig, ifølge CDC.

Sosiale milepæler for 5-åringer

Fem-åringer har en større forståelse av regler og er mer sannsynlig å være enig med dem. De også begynne å søke godkjenning av venner og foretrekker å imitere atferd av venner i stedet for foreldre. Ved denne alderen, kan et barn ønsker å fullføre oppgaver alene, som å gå til en nabo hus.

Bekymringer

Mens hvert barn utvikler seg i sitt eget tempo, foreldre er ofte de første til å merke utviklingsmessige forsinkelser, slik som å unnlate å nå milepæler eller tap av tidligere ferdigheter. Disse forsinkelsene kan korrigeres hvis fanget tidlig. Hvis du er bekymret for ditt barns utvikling, planlegge en avtale med legen sin. Legen kan henvise deg til spesialister og andre ressurser for å hjelpe til med barnets utvikling.