Digidexo.com

Søvnvaner av babyer

Søvnvaner av babyer


Babyer er beryktet for å forstyrre søvnsykluser voksne. Men gjenkjenne og identifisere en babyens søvnvaner hjelper foreldre å forstå sin nyfødte behov, og oppmuntre gode søvnvaner kan sikre en baby lærer å sove i den sunneste måten mulig.

Tidlig utvikling

Rett etter fødselen, vil de fleste nyfødte sove nesten 20 timer i døgnet. Dessverre, vil dette søvnen kommer i intervaller på ikke mer enn tre timer om gangen, så mamma eller pappa er nødt til å være våken og fôring ofte. Etter ca to måneder, vil imidlertid den nyfødte begynner å sove litt lenger om natten som hun begynner å venne seg til livet i verden.

Senere Development

Ved 3 eller 4 måneder, vil en baby totale daglige søvn falle til rundt 15 timer, og en mer regelmessig søvnmønster vil utvikle seg. Babyen kan selv begynne å sove regelmessig gjennom natten, men for en baby som består av rundt fem timer. De kan fortsatt våkne opp på jakt etter selskap eller praktisere motoriske ferdigheter, men dette er normalt. Ved rundt 6 måneder, kan de sove 11-15 timer i døgnet, og deres dagtid søvn kan ha delt i to større naps, en om morgenen og en på ettermiddagen.

Vaner

Før de sovner, kan babyer indikere deres tretthet ved å gni øynene eller trekke sine ører. Mens sover, er det oftest normal for barnet å engasjere seg i uregelmessig, periodisk pusting - deres ekstremiteter kan selv slå blå. De kan snorke eller opplever overdreven svetting. Enda rarere vaner som rocking, headbanging, eller tenner sliping er vanlige vaner babyer utvikle seg til å berolige seg selv eller distrahere seg selv fra smerten av tenner eller øreverk.

Advarsel

Selv om de vaner kan være normal, noen ganger kan de i noen tilfeller indikerer mer alvorlige problemer. For eksempel, hvis pusten er så uregelmessig at pannen eller torso blir blå, en lege bør konsulteres. Likeledes kan det være et problem hvis snorking, oftest på grunn av overbelastning eller allergi, forstyrrer konsekvent puste. Hvis barnet svetter selv i en relativt kjølig rom - 60 til 70 grader - mens iført lettere klær, er det best å informere lege.

Bygge gode vaner

Utvikle gode søvnvaner hos babyer er et spørsmål om regularitet og ritual. For eksempel å sette en baby til å sove på en ordinær tid og våkner dem regelmessig hjelper dem til å utvikle en jevn søvnsyklus. Å sette en baby til sengs når han eller hun fortsatt er våken oppfordrer sovner selvstendig, en vane som kommer godt med hvis barnet våkner opp midt på natten. Et arrangert aktivitet rett før sengetid, som en vuggesang eller godnatthistorie, kan vinden en baby ned og forberede henne på søvn.