Digidexo.com

Om systolisk blodtrykk

I hjertesyklusen hvor hjertet slår, pumper blod gjennom kroppen. Dette pumping handling skaper en kraft, eller trykket, som måles i to deler - det systoliske og diastoliske. Det systoliske er det høyeste trykket som skapes i syklusen, og forekommer etter sammentrekningen av hjertets venstre ventrikkel.

Får en Reading

Mansjetten og instrument som brukes til å ta blodtrykket kalles en sphygmomanometer. Som inflating mansjetten strammer rundt armen din, det stopper blodstrømmen i arterien. La luften ut av mansjetten tillater helsepersonell å lytte gjennom et stetoskop for å høre en dundrende lyd.

Det systoliske Beat

Det dunkelyd representerer systoliske trykket. Systolisk blodtrykk er hvilke resultater fra hjertet muskelen trekker seg sammen.

The Top Reading

Enten måling av blodtrykk manuelt eller med en maskin, den øverste (eller første) nummeret er det systoliske lesing. Normalt er dette det større antall av to.

The Bottom Reading

Mellom riene, slapper hjertet, eller dilates. Denne fasen av hjertesyklusen måler diastolisk blodtrykk. I manuelle målinger, helsepersonell lytter etter når dunkende lyden begynner å visne å ta det diastoliske målingen.

Range

Kroppen din ikke opprettholde en konstant blodtrykk. Da måling av blodtrykk, er det normalt å ha variasjoner i løpet av dagen. Generelt, er normalt en systolisk lesning under 130. En høy normal lesing er mellom 130 og 139. Og alt fra 140 og høyere regnes som høyt.