Digidexo.com

Laser Treatment & Keloids

Fremskritt i laser-teknologi har resultert i effektive løsninger for en rekke hudsykdommer inkludert arrdannelse. En keloid er et alvorlig tilfelle av arrdannelse der huden viser misfarging og dramatisk tekstur uregelmessighet. Heldigvis kan keloider korrigeres med ikke-kirurgiske kosmetiske laserbehandling.

Keloider Identifikasjon

Arrdannelse oppstår når sårhelende blir forstyrret av enten for mye eller for lite kollagen, hudens essensielle fibrøs protein. Keloid arr er laget av en overdoser av kollagen. Keloider spredt utover den opprinnelige såret området og utvide over tid. Keloider er tykke, hevet, fast arr som er en dyp rødlilla. Denne type arrdannelse kan oppstå i hvilken som helst person, men er mer vanlig i mørkere skinned mennesker, ifølge Consumer Guide to Plastic Surgery. Health-Cares.net rapporterer at det er en 15 ganger høyere forekomst av keloid arrdannelse i svarte enn hvite.

Funksjoner av laserbehandling

Kosmetisk laserbehandling som mål å levere hud som er mer glatt og jevn i tone og tekstur. For å korrigere keloid, lasere fungere å først ødelegge overflødig hud celler som forårsaker den tykke, hevet patch av arret. Laserbehandling må også stimulere veksten av nye, friske celler for å erstatte de gamle, som vil avgis under eller etter behandling. De nye celler som vil være av normal pigment i huden, noe som vil korrigere misfarging av huden og til og med ut hudfarge.

Pulsed dye laser behandling

Pulset Dye Laser (PDL) behandling er en type laser behandling som vanligvis brukes for å behandle keloider. Høy intensitet, energifylt laserstråler målrette blodkar i uregelmessig hud og kjapt ødelegge disse cellene som laser energi forvandles til varme. PDL behandling bruker justerbare bølgelengder og belgfrukter, samt presisjon, for å sikre at de sunnere omkringliggende hud celler forblir upåvirket. De unormale cellene i keloid arr slough av, og ny celle turn-over og kollagenproduksjonen (stimulert av PDL bjelker) begynner å jobbe fra innsiden og ut for å levere en jevn, selv-tonet hudoverflaten.

Betraktninger

Mens PDL behandling er vanlig for keloider, kan det føre til hypopigmentering (flekker av lys eller hvit hud) på mørkhudede pasienter. Ifølge Consumer Guide to Plastic Surgery, ble svarte ikke ansett som velegnet for keloid arr fjerning inntil siste fremskritt innen laserteknologi minimerte uønsket hypopigmentering bivirkninger. Fraksjonerte infrarøde lasere og radiofrekvens enheter er andre typer laser-teknologi brukes til å behandle keloider i svarte pasienter.

Recovery

I de fleste tilfeller kan pasienter gjenoppta normale daglige aktiviteter direkte etter behandling, selv om utseendet av det behandlede området kan være rødt og oppsvulmet. Antibiotika salver og arr-falming kremer brukes etter laserterapi. Avhengig av alvorligheten av den innledende tilstanden arr, legen også kan foreskrive en oral antibiotika for å forhindre infeksjon. Selv om smerte og ubehag er vanligvis milde, det syvende og sist avhenger av størrelsen av den behandlede område og type laser som brukes for behandlingen.

Hudens regenerering prosessen begynner vanligvis fire dager etter behandling, ifølge Consumer Guide to Plastic Surgery. Den hurtighet av helbredelse og oppnåelse av ønskede synlige effekter avhenger av den opprinnelige hud tilstand og type behandling. Legen vil sjekke hudens fremgang seks til åtte uker etter behandling.

Risiko

Hypopigmentering og hyperpigmentering (mørke flekker på huden) er risiko forbundet med laserbehandling for arr. Begge effektene kan forverres med soleksponering. Allergiske reaksjoner eller infeksjoner er også mulige bivirkninger av laser behandling, men kan forebygges og behandles med antibiotika kremer og oral medisin.

Kostnad

En rekke faktorer påvirker det store omfanget av kostnadene for laser arr fjerning. Hudens tilstand, geografisk region, type laser behandling, kirurg dyktighet og omdømme, lege avgifter og anlegg avgifter er noen av de kostnadsvariablene. Forbruker Guide to Plastic Surgery sier at det ikke er mulig å anslå kostnadene før konsultere med en kirurg. Kosmetiske operasjoner er vanligvis ikke dekkes av forsikringen, men mange plastisk kirurgi fasiliteter tilbyr finansieringsmuligheter.