Digidexo.com

Hvordan Seroquel påvirke hjernen?

Om Seroquel

Seroquel er en type antipsykotisk medisinering hovedsakelig brukt til å behandle schizofreni og bipolar lidelse. En kraftig stoff, fører det ofte en rekke bivirkninger som spenner fra tung trøtthet til mental "tåke". Som mange hjernerelaterte medisiner, er det ikke konkret forstått hvordan Seroquel fungerer, siden teknologien ennå ikke eksisterer til mikroskopisk vise hvordan medisinen påvirker hjernen. Imidlertid kan man antyde Seroquel generelle effekter på hjernen fra pasientenes vanlige reaksjoner på det.

Seroquel og Nevrotransmittere

Det er generelt forstått at Seroquel påvirker to store nevrotransmittere, dopamin og serotonin. Nevrotransmittere er hjernen kjemikalier som bærer signaler fra en nervecelle til en annen, så forstyrrer dem kan betydelig endre en persons følelser og atferd. Seroquel aktive bestanddel, quetapine, antas å redusere disse nevrotransmittere, fordi schizofreni, i særdeleshet, er forbundet med overaktiv dopamin. Derfor pasienten opplever ofte færre hallusinasjoner og andre maniske dysfunksjoner som stammer fra schizofreni og bipolar lidelse.

Seroquel og Symptomer

Fordi Seroquel betydelig påvirker store nevrotransmittere, kan det føre til mange fysiske og psykiske bivirkninger, spesielt i de første ukene av behandlingen. Oftest medfører den tretthet og grogginess, til det punktet at pasienten sover mesteparten av tiden. I tillegg kan det føre til vektøkning, restless legs syndrom (RLS), og hudlidelser. Imidlertid kan disse bivirkningene klare opp som kroppen justerer til Seroquel dosering. Hvis ikke, kan pasienten finne suksess arbeider med en lege på en høyere eller lavere dose.