Digidexo.com

Munn herpes behandling

Oral herpes, vanligvis kjent som forkjølelsessår, er forårsaket av HSV-1-virus, en virus fra den samme familie som HSV-2 (genital herpes) og varicella-zoster (vannkopper og helvetesild). Behandling kan inkludere både piller og aktuelle medisiner og vil variere basert på hyppigheten og alvorlighetsgraden av symptomene. The Mayo Clinic rapporterer at de fleste forkjølelsessår utbrudd klart på egen hånd innenfor ca en uke.

Antivirale

Antivirale midler som acyclovir, famciclovir valacyclovir og blir brukt i behandling av herpesvirus. Ifølge American Social Health Association (ASHA), senere er Valtrex (Valacyclovir) tatt under prodrom (symptomer på herpes som oppstår før et utbrudd) og igjen 12 timer effektiv i behandling av forkjølelsessår.

Aktuelle medisiner

Skam rapporterer at to aktuelle resepter blir brukt i behandling av munnsår: disse er former valacyclovir og penciklovir (den aktive ingrediens i famciklovir). Disse behandlingene kan brukes i starten av et utbrudd (prodrom) eller under den.

OTC behandlinger

Ifølge ASHA, de fleste over-the-counter (OTC) behandlinger for forkjølelsessår er ikke antivirale midler, og er ikke så effektiv som resepter; disse inkluderer bedøvelsesmiddel som kan fungere som smertestillende midler. Abreva er den eneste OTC behandling godkjent av Food and Drug Administration for bruk i å lindre symptomene på en kald-sår utbruddet.

Kroniske Utbrudd

Ifølge Mayo Clinic, kan de som opplever hyppige utbrudd bli satt på undertrykkende antiviral behandling. Dette betyr at antivirale medikamenter tas regelmessig for å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av utbrudd.

Differensiering

Mange forveksler canker sår med forkjølelsessår. Canker sår blir vanligvis finnes i munnen, mens forkjølelsessår oppstår utenfor munnen. Se din lege for en diagnose slik at du kan bruke den mest effektive behandlingsplan.