Digidexo.com

Amantidine bivirkninger

Amantadin er en resept legemiddel som brukes for behandling av Parkinsons sykdom, samt for forskjellige luft-veisinfeksjoner som er forårsaket av virus. Det er også brukes for behandling av bivirkninger som kommer fra ca psykiatriske medisiner. Som med noen form for medisin, er det noen bivirkninger som kan oppstå på grunn tar Amantadine.

Vanlige bivirkninger

Det finnes flere vanlige bivirkninger som skjer med folk som tar Amantadine. Disse bivirkninger er vanligvis ingen grunn til alarm, på grunn av det faktum at de vanligvis forsvinner av seg selv som kroppen tilpasser seg til legemidlet. Men hvis bivirkningene blir verre, eller om de ikke går bort, kan det være nødvendig å oppsøke lege. Disse bivirkningene er kvalme, bisarre drømmer, svimmelhet, følelse ør, tretthet, hodepine, uskarpt syn, tap av appetitt, forstoppelse, tørr nese eller munn, diaré, tretthet og søvnvansker.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er også mulig med Amantadine bruk. I tilfeller av alvorlige bivirkninger, er det viktig å søke legehjelp så snart som mulig. Noen av disse potensielt farlige bivirkninger er ekstreme eller dvelende tretthet, hevelser i ankler, ben, hender og føtter, humør eller mentale forandringer, paranoia, ukontrollerte bevegelser, spasmer, endringer i personlighet, sår hals, kortpustethet, beslag, suicidal tanker, problemer med vannlating, unormal irritabilitet eller angst, endringer i synet, uro, aggresjon, besvimelse, uregelmessig eller rask hjerterytme, depresjon, forvirring, forvirring, hukommelsestap, og hallusinasjoner.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også ansett for å være alvorlige bivirkninger av Amantadine bruk. I situasjoner med allergisk reaksjon, er det viktig å få øyeblikkelig medisinsk hjelp. Noen tegn på allergisk reaksjon på Amantadine er hevelse av tungen, leppene, munnen og ansiktet, tetthet i brystet, kløe, utslett, pustevansker, og bryte ut i elveblest.

Forsiktig

Det er viktig å utvise forsiktighet når de vurderer å ta Amantadine. Legen din må meldes og alle medisinske tilstander og allergier som du måtte ha, særlig i form av hjerte problemer (for eksempel hjertesvikt), perifert ødem (bena og armene hevelse), kramper, og humør / psykiske lidelser (for eksempel som psykose).

Overdose

Hvis en person mistenker at han kan ha overdose på Amantadine, må han søke akutt medisinsk hjelp så snart som mulig. Noen symptomer på Amantadine overdose er kvalme, kaster opp, uskarpt syn, sløret kommunikasjon, følelser av depresjon, hukommelsestap, mer sol følsomhet enn vanlig, bevissthet tap, og oppstemthet.