Digidexo.com

Calici Virus Symptomer

En calicivirus er også kjent som en Norwalk eller Norwalk-lignende virus. Det er unik blant matbårne sykdommer fordi den bæres av mennesker stedet for å bli ført langs fra animalske produkter eller animalsk avfall. Selv om det fører til ubehagelige symptomer som kan være alvorlig, betyr det ikke krever medisinsk behandling.

Fakta

Calicivirus er en klassifisering av en slags virus som forårsaker matbåren sykdom hos mennesker. Det er lett overføres fra en person til en annen, forårsaker utbrudd som påvirker en stor andel av en befolkning. En smittet person som arbeider i matlaging kan spre viruset gjennom nesten alt hun berører. De symptomer som skyldes en calicivirus manifestere raskt. De vanligvis vare lenger enn 24 til 48 timer før filtrert uten medisinsk intervensjon. Disse symptomene er magesyke, feber og tretthet.

Kvalme

Gastrointestinal sykdom er en av de viktigste symptomene på infeksjon av et calicivirus. Kvalme, oppkast og diaré all manifest akutt snart etter smitte. De fleste pasienter opplever mer oppkast enn diaré under infeksjon. Hvis disse symptomene er alvorlige nok, eller vises i en person som tidligere har vært syk eller i et barn eller eldre person, er det en risiko for dehydrering eller elektrolyttforstyrrelser. Selv om disse symptomene vises raskt og kan være alvorlig, de forsvinner vanligvis i løpet av to dager uten en pasient som krever noen medisiner.

Fever

Mange mennesker som pådrar en calicivirus oppleve feber. For de fleste pasientene, er dette feber lavgradig og ikke farlig. Det kan legge til en persons ubehag mens syk. Hvis hun er i stand til å holde nede mat og medisiner, kan hun finne lindring for dette symptomet gjennom over-the-counter feber reduksjonsgir som aspirin, paracetamol og ibuprofen.

Fatigue

Mens en calicivirus ikke somle i de fleste pasienter utover to dager, slik symptomene vises raskt og sterkt etterlater mange mennesker føler seg ekstremt trøtt. Mellom gastrointestinal sykdom og mangel på søvn på grunn av følelsen syk, kan symptomer på utmattelse nøle lenger enn andre. Hvile under og etter infeksjon oppstår vil hjelpe en person gjenopprette fra tretthet.

Annet

En smittet person med en calicivirus kan oppleve andre mindre vanlige symptomer sammen med de viktigste av alvorlig magesyke, feber og tretthet. Han kan også oppleve magekramper sammen med vanlig kvalme. Han kan også utvikle dype muskelsmerter og hodepine. Disse calicivirus symptomer visne så raskt som de andre.