Digidexo.com

Hvordan takle en Terminal magekreft Diagnose

Hvordan takle en Terminal magekreft Diagnose


Magekreft, veksten av kreftceller i magen, viser seg ofte å være dødelig. En diagnose av terminal magekreft har alvorlige følelsesmessige konsekvenser for deg, pasienten, samt din familie og kjære. Lære å takle denne diagnosen er det første skrittet mot å gjøre mest mulig ut av resten av livet. Uavhengig av stadium av kreft, har du alternativer.

Bruksanvisning

Cope med en terminal magekreft Diagnose

•  Kjenn fakta. Av de om lag 21 260 amerikanere diagnostisert med magekreft hvert år, vil omtrent 11 210 dør av denne sykdommen (ifølge American Cancer Society). Flertallet av dem diagnostisert med magekreft er over 65 år.

Bli involvert. Å ta på en deltagende rolle og ta beslutninger vil hjelpe deg å takle din terminal magekreftdiagnose. Det er også bra for selvtilliten.

Utforsk behandlingstilbud. Avhengig av plassering og stadium av magekreft, din alder, generelle helse og dine personlige preferanser, vil legen din hjelpe deg med å utvikle en behandlingsplan som passer for deg. Dette kan omfatte behandling av kreft med kirurgi, kjemoterapi eller strålingsterapi eller kan involvere å behandle symptomene på cancer for å tillate deg mer komfort.

Uttrykke dine følelser. Det er viktig å snakke med en støttegruppe, en profesjonell terapeut eller familie og venner om din terminal kreftdiagnose. Holde dine følelser flaske opp inni kan føre til ytterligere emosjonell og fysisk tvang.

Avgjør om hospice omsorg er det riktige valget. Målet med hospice omsorg er å gi pasienter med livskvalitet og komfort i sluttfasen av livet. Denne type omsorg kan innebære smertebehandling samt sorgarbeid og andre psykiske helsetjenester.

Cope med en glad Terminal Diagnose

6. Still spørsmål. Oppmuntre venn eller et familiemedlem i spørsmålet å gi uttrykk for sine følelser. La kreftpasient være ærlig om frykt og bekymringer som følger med en terminal diagnose.

Tilby din støtte. La magekreft pasienten vet at du kan hjelpe ham eller henne med alt fra menial oppgaver, som innkjøp av mat, til mer komplekse prosjekter, som å forske potensielle hospice sentre eller intervjue hjemme omsorgsarbeidere. Hjelpe med logistiske aspekter av kreft kan hjelpe deg å takle.

Finn din egen emosjonell støtte. Det er mange støttegrupper for venner og familiemedlemmer av kreftpasienter. En lisensiert terapeut eller psykiater kan også hjelpe deg å takle situasjonen. Spør pasientens lege for en henvisning.

Tips og advarsler

  • Som pasient har du rett til å delta i beslutninger om behandling av din sykdom. Din lege bør svare på eventuelle spørsmål du har fullstendig og gir detaljert informasjon om din prognose basert på noen og alle behandlingstilbud tilgjengelig. Du kan utpeke en representant bør du føler du er ute av stand til å gjøre en beslutning om behandling.
  • Spør legen din om å skrive ned din diagnose, inkludert scenen av magen kreft. Denne informasjonen kan hjelpe deg å utdanne deg selv og din familie om behandlingsalternativer.
  • Klinisk depresjon er en separat sak fra noen følelser av tristhet en terminal kreftpasient kan føle. Hvis du kjenner igjen symptomene på klinisk depresjon, søke veiledning fra din lege eller en utdannet mental helse profesjonell. Behandling kan være tilgjengelig i form av antidepressive legemidler.