Digidexo.com

Hva er grunnleggende livredning?

Grunnleggende livredning er en type medisinsk behandling som brukes på noen med en livstruende skade eller tilstand før full medisinsk behandling kan gis. En nødsituasjon responder eller noen opplært i BLS kan gi denne kritiske omsorg. BLS kan tilveiebringes uten medisinsk utstyr, vanligvis i et ikke-sykehus.

Om

Grunnleggende livredning er ikke invasiv og inkluderer ikke eventuelle rusmidler. Respondere som politifolk og brannmenn er vanligvis nødvendig for å bli opplært i BLS. Det er også nyttig for lærere, barnehagene leverandører og andre fagfolk.

Teknikker

Grunnleggende livredning teknikker er rettet mot vedlikehold av ABCs --- luftveier, pust og sirkulasjon. Dine handlinger tømme luftveiene slik at gassene kan passere inn i lungene, blåse og deflate lungene og gi blod til kroppen for å bedre blodsirkulasjonen.

HLR

Hjerte-lunge-redning gitt i feltet kan holde offeret i live mens du venter på medisinsk responders å ankomme. Alle som starter HLR bør ringe for å få hjelp slik at avansert livredning kan administreres.

AED

Automatiske eksterne defibrillator eller AED, kan øke sannsynligheten for å overleve, fordi de leverer defibrillering til pasienter med hjerteinfarkt. Enheten har vist stort potensial når det brukes i tilfeller av hjertestans.

Heimlich manøver

Når noen er kvelende, er hans luftveiene blokkeres. Han kan slutte å puste og mister bevisstheten. Hvis han kan snakke, oppmuntre ham til å hoste før objektet er fjernet. Hvis han ikke kan snakke, utføre Heimlich manøver for å prøve å fjerne gjenstanden. Stå bak ham med armene rundt livet hans. Plasser knyttneven ovenfor navlen hans, med tommelen mot midten av magen hans. Ta tak med den andre neven og kastet inn på magen med en oppadgående bevegelse, før objektet utviser fra halsen hans.

Sertifisering

Byråer som Røde Kors og American Heart Association gir BLS kurs. Kursene er ca 4 timer lang og føre til et kurs sertifisering kort.