Digidexo.com

Nyrestein og gjær infeksjoner

Nyrestein og gjær infeksjoner


Ifølge University of Maryland Medical Center, vil de fleste kvinner opplever minst en gjær infeksjon på et tidspunkt i livet. Mange kvinner også vil oppleve nyrestein, men University of Maryland Medical Center sier også at de forekommer i fire ganger flere menn enn kvinner. Det er ingen sammenheng mellom nyrestein og gjær lidelser.

Årsaker

Nyrestein oppstår fordi tarmen absorberer for mye kalsium. Dette er ofte på grunn av en kalsium-diett høy, dehydrering eller mangel på mosjon. Den kalsium danner faste avleiringer i nyrene. På den andre siden, gjærinfeksjoner oppstår når mengden av bakterien Candida albicans, som normalt eksisterer i spormengder på kroppen, øker i vagina. Det er visse forhold som gjør dette mer som å oppstå, for eksempel å være gravid eller lider av diabetes. Noen antibiotika redusere mengden av bakterier som gir beskyttelse mot Candida i vagina, slik at Candida å vokse. Nyrestein ikke forårsake gjær infeksjoner, heller ikke gjær infeksjoner forårsake nyrestein.

Symptomer

Nyrestein forårsake forferdelig smerte rundt baken, feber og frysninger, kvalme, oppkast og magesmerter. Som steinen beveger det kan føre til smerter i underlivet. En gjær infeksjon kan også forårsake smerte, men som oppstår under samleie og urinering i stedet. En gjær infeksjon kan også føre til kløe eller svie i skjeden og kjønnsleppene, samt rødhet og hevelse og unormal utflod.

Risiko

Hvis venstre ubehandlet, kan mindre nyrestein videresendes uten hjelp, selv om dette kan være smertefullt. Større nyrestein som ikke kan sendes uten behandling vil fortsette å forårsake smerte og kan forårsake blokkeringer, blødning og vevsskade. I tilfelle av gjærinfeksjoner, kan gjentatte gjær infeksjoner som oppstår i løpet av en kort tidsperiode være symptomatisk for en mer alvorlig medisinsk tilstand. I sjeldne tilfeller kan kronisk gjær infeksjon være et tidlig tegn på HIV, ifølge University of Maryland Medical Center.

Behandlinger

Nyrestein kan kreve smertestillende for å behandle smerte de forårsaker når de flytter. Hvis de er særlig store at de kan trenge å bli kirurgisk fjernet ved hjelp av en fremgangsmåte så som ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy, hvor sjokkbølger blir brukt til å knuse steinen. På den annen side kan en mild soppinfeksjon ofte bli behandlet hjemme ved hjelp av over-the-counter medisiner tilgjengelig på de fleste apotek. Disse medikamentene kan omfatte mikonazol, klotrimazol, tioconazol og Butoconazole. Hvis gjær infeksjon ikke går bort, kan det bli nødvendig å foreskrive deg flukonazol, skal tas oralt.

Betraktninger

Du bør konsultere legen din dersom du opplever noen av symptomene på gjær infeksjoner eller nyrestein. Pain bør alltid være en årsak til bekymring, og hva som kan synes å være symptomer på gjær infeksjoner og / eller nyrestein kan faktisk tyde på en mer alvorlig tilstand. Det er ingen sammenheng mellom nyrestein og gjær infeksjoner.