Digidexo.com

Hvordan oppdage anemi hos barn

Anemi, en mangel på røde blodceller, er en ganske vanlig blod uregelmessighet i både barn og voksne. Blodprøver er den eneste sikre måten å diagnostisere anemi, men det er flere mulige årsaker, og derfor et bredt spekter av symptomer. De mest vanlige tegn som kan hjelpe deg med å oppdage anemi hos barnet ditt er listet opp nedenfor. Hvis du kjenner igjen en konsekvens av disse symptomene hos barnet ditt, kan du besøke familien din lege for videre analyse.

Hvordan oppdage anemi hos barn

•  Undersøk barnets hudfarge. Uvanlig blekhet, spesielt i negler og lepper, kan anemi.

Overvåk barnets energinivå. Anemi kan føre ham / henne til å virke lett utmattet og ofte sliten.

Beregn barnets hjertefrekvens. En uvanlig rask puls, spesielt etter trening eller korte øyeblikk av fysisk aktivitet (som å gå opp en trapp), kan tyde på anemi.

Sjekk med barna for å se om han / hun er tungpustet, svake og / eller svimmel under trening eller korte øyeblikk av fysisk aktivitet (igjen, som å gå opp trappene).

Hold orden på ditt barns hodepine og muskelkramper. Note frekvens, varighet, aktiviteten av de foregående forekomsten, og, i tilfelle av kramper, plassering.

Ta hensyn til barnets koordinasjon, reflekser og imøtekommende og kognitive evner. Dårlig koordinering, langsomme reflekser og vanskeligheter med konsentrasjon og kognitive oppgaver er alle varselsignaler, spesielt i forbindelse med hverandre.

Vurdere barnets psykiske helse og atferd. Har han / hun synes å ha problemer sosialt samspill? Er han / hun spesielt irritabel og lett overveldet? Har du lagt merke til noen tegn på depresjon? Studier har vist en sammenheng mellom forhold som utviklingsspørsmål, ADHD og depresjon og jernmangelanemi.

Note ytterligere unormalt i ditt barns fysiske utseende og atferd. Ytterligere tegn på anemi kan omfatte (men er ikke begrenset til): endringer i appetitt; ice-tygging; søvnløshet; oppadgående kurve av negler; mørk brun eller rød urin; dreven blåmerker; unnlatelse av å trives. I alvorlige tilfeller kan symptomene på nyresvikt eller hjertesvikt overflaten.

Snakk med andre i kontakt med barnet ditt regelmessig. Spør lærere, andre foreldre og familiemedlemmer om de har lagt merke til endringer i barnet ditt.

Besøk familien din lege hvis du tror du oppdage anemi. Ta med registreringer av dine observasjoner med deg for å hjelpe legen spor symptom uttrykk og utvikling.

Hint

  • Forhindre anemi med riktig kosthold og kosttilskudd. Sørg for å diskutere med legen din før du gjør noen endringer.
  • Anemi er ofte vanskelig å gjenkjenne. Ikke skjelle deg selv hvis du går glipp av det først.
  • Finn mer informasjon om barn, tenåring og voksen anemi under "Ressurser".
  • Husk, det er mange mulige årsaker til anemi. Ikke anta at det er på grunn av jernmangel. Gå til legen din for en diagnose av årsak og nødvendig behandling.
  • Noen barn kan ha større risiko for anemi basert på genetiske faktorer.
  • Anemi som går ubehandlet kan føre til alvorlige langsiktige komplikasjoner, inkludert (men ikke begrenset til): unnlatelse av å trives i barndom, varig psykomotorisk og kognitiv utvikling utviklingshemning, forsinket fysisk vekst, og til og med komplikasjoner som demens eller hallusinasjoner, økt mottakelighet for infeksjon, og beslag.