Digidexo.com

Mesenteriske Artery syndrom

Mesenteriske Artery syndrom


Mesenteriske arterie (SMA)-syndrom er et uvanlig, men vel anerkjent tilstand karakterisert ved kompresjon av den tredje delen av duodenum mot aorta ved store mesenteriske arterie, som resulterer i kronisk, akutt intermittent eller duodenal obstruksjon. Den store mesenteriske arterie er ansvarlig for å tilføre blod til tykktarmen og tynntarmen. Den går fra aorta til sin inntreden i tynntarmen, som kalles tolvfingertarmen.

Identifikasjon

Hos pasienter med SMA, blod blokker tolvfingertarmen delvis, forårsaker smerte og andre symptomer på mageubehag.

Betraktninger

Pasienter vanligvis opplever økte symptomer umiddelbart etter måltider. Ifølge NetWellness, øker blodstrømmen på denne tiden, slik at blodåren for å hovne opp, noe som forverrer blokkeringen.

Misforståelse

Denne tilstanden kan i utgangspunktet bli feildiagnostisert som anorexia, på grunn av ubehag i magen og symptomer som tidlig metthetsfølelse.

Diagnose

Ifølge "Bombay Hospital Journal," mesenteriske arterie syndrom kan være vanskelig å diagnostisere. En lege kan først må kjøre en magnetisk resonans angiografi (MRA) og CT scan.

Behandling

I alvorlige tilfeller kan en person som lider av SMA kreve kirurgi. Ifølge "Journal of General Internal Medicine", en mer konservativ behandlingsalternativ for mildere tilfeller er å lære pasienten Postures å bruke på måltidene.

Historie

SMA ble først diagnostisert i 1861 av Carl von Rokitansky, i henhold til "Bombay Hospital Journal."