Digidexo.com

Hvordan hjelpe til når en venn er død

Hvordan hjelpe til når en venn er død

Når du mister en god venn, ikke bare er du fylt med sorg, men din venns familie vil også ha et tomrom. Du kan føle klosset om hvordan å nå ut og kommunisere med familien. Du kan også føle deg som om du er intruding. Likevel kan hjelpe din venns kjære gjennom sorgprosessen la dem vite at de har noen å lene seg på. Ved å tilby din støtte, kan du hjelpe til med healing din venns familie.

Hvordan hjelpe til når en venn er død

•  Tilby å bistå med gravferden. Innlemme din venns personlighet inn i begravelsen ved å inkludere aspekter av livet hennes, for eksempel hva hun elsket i livet, eller ved å plassere bilder på tjenesten.

Kommunisere til de etterlatte, men også lytte. Oppmuntre de etterlatte til å snakke, tillater dem å innse at din venn har dødd, samt avtale med prosessen med sørgende. Utveksle historier om vennen din, slik at du kan bindingen enn minner.

Hjelp løpe ærend og gjøre innkjøp av mat for din venns familie. Du kan også hjelpe skrive takkekort dersom familien er villig.

Finn støttekilder, som for eksempel bøker eller sorg rådgivere. Dette hjelper hvis de etterlatte begynner å vise tegn på depresjon. Om nødvendig, gå sammen for å støtte grupper.

Sjekk inn på din venns familie. De kan mangle motivasjon til å ringe deg og trenger hjelp uten å ville virke som en byrde. Tilby å kjøre og plukke opp barna fra skolen.

Støtt din venns familie på dager som kan være smertefullt. Dager som bursdager, jubileer eller helligdager kan bringe tilbake en flom av smertefulle følelser.

Hint

  • Vær forsiktig med valg av ord du bruker for å uttrykke deg selv. For eksempel, unngå å si, "Han er på et bedre sted."
  • Se etter tegn på abstinens, overdreven fiendtlighet, tanker om selvmord og narkotikamisbruk. Hvis noen begynner å uttrykke tanker om selvmord, søke øyeblikkelig medisinsk hjelp.