Digidexo.com

Hva er Pediatric Endocrinology?

Hva er Pediatric Endocrinology?


Pediatric endokrinologi har spesialisert seg på behandling av sykdommer i det endokrine systemet hos barn. Det endokrine systemet omfatter skjoldbruskkjertelen, parathyroid, hypothalmus, hypofysen, binyrene, eggstokkene, testiklene og bukspyttkjertelen. Forstyrrelser i det endokrine systemet typisk resultere i hormonelle ubalanser. Pediatric endokrinologer får omfattende opplæring i hvordan å diagnostisere og behandle barn med problemer knyttet til kjertlene i det endokrine systemet.

Typer

Pediatric endokrinologi studier og behandler tilstander som fedme, diabetes, hirsutisme (hår overvekst), tvetydige genitalia, brystutvikling hos menn, metabolske bein sykdom, skjoldbrusk dysfunksjon, veksthormon mangler, kjertel kreft, Turners syndrom, Klinefelters syndrom, tidlig pubertet, forsinket pubertet og menstruasjonsproblemer i tenåringsjenter. Disse betingelsene oppstår hos barn når kjertler i kroppen ikke klarer å skille ut riktige mengder av nødvendige hormoner.

Time Frame

I noen tilfeller pediatriske endicrinologists behandle tilstander hos spedbarn og små barn når symptomer til stede i de første månedene av livet. Imidlertid kan andre vilkår være ikke diagnostisert før barndommen eller ungdomsårene. Spesielt leger vanligvis diagnostisere problemer med forsinket pubertet i tenårene.

Identifikasjon

Pediatric endokrinologi spesialiserer seg på identifisering og behandling av lidelser som påvirker et barns skjoldbruskkjertelen, binyrene og andre kjertler i kroppen. Studiet av pediatrisk endokrinologi tar sikte på å behandle barn som har diabetes eller som har problemer med riktig vekst eller overgangen til puberteten.

Betraktninger

Vanlige barneleger kan behandle noen milde lidelser i det endokrine systemet. Men vanligvis en barnelege vil henvise et barn til en pediatrisk endokrinolog hvis problemet fortsetter å forårsake problemer, eller hvis barnet er hardt rammet. Store sykehus vanligvis ansette spesialister som pediatriske endokrinologer.

Fordeler

Å besøke en lege utdannet i pediatrisk endokrinologi kan hjelpe sikre at et barn som har en endokrin lidelse får de beste og mest up-to-date behandlinger. Pediatric endokrinologer får opplæring i generelle pediatri og spesialisert opplæring i endokrinologi. Pediatric endokrinologer utdanne foreldre om endokrine lidelser og hjelpe foreldre til å ta vare på barn med endokrine lidelser.