Digidexo.com

Informasjon om Mourning dødsfallet til en kjær

Informasjon om Mourning dødsfallet til en kjær

Å miste en kjær kan være vanskelig å takle. Alle avtaler med tap på ulike måter, og mange av dem er konstruktiv. Det er forskjellige måter å arbeide gjennom sorgen og finne fred med bestått av den elskede.

Sorg

Sorg er en følelse folk føler når de takle et tap, spesielt tapet av en kjær. Det er ingen typisk måten folk sørger fordi alle har ulike personligheter og ulike relasjoner med den personen som har gått bort. Det er ingen fast hvor lenge en person vil sørge; det bare kommer an på personen.

Stadier

Det er fem stadier av sorg at folk går gjennom i henhold til psykiater Elisabeth Kübler-Ross. Disse stadiene er fornektelse, sinne, forhandling, depresjon og aksept. Denial er når en person nekter å tro hva som skjer og benekter det. Anger er når en person blir sint om tap og plasserer skylden på noen. Lønnsforhandlinger oppstår når folk sier ting som "Hvis du gjør dette gå bort jeg vil ..." Depresjon skjer når folk blir så trist de ikke klarer å fungere. Aksept skjer på slutten når en person er endelig i stand til å akseptere tapet. Disse stadiene vil ikke nødvendigvis skje i orden, og ikke hver person vil gå gjennom alle ledd. Det er også mulig å komme til enighet med et tap uten å gå gjennom noen av disse stadiene.

Symptomer

I likhet med de ulike stadier av sorg, det er forskjellige symptomer som folk kan oppleve når de er i sorg over tapet av en kjær. Sjokk og vantro er vanlige symptomer og forekommer når folk finner det vanskelig å akseptere et tap. Tristhet og sinne er også svært vanlige symptomer på sorg. Folk kan også føle seg skyldig for ikke å gjøre noe eller si noe til personen som har gått bort. Frykt kan også bli følt og manifestert i bekymringer om fremtiden og dødelighet. Fysiske symptomer som vekt svingninger, søvnløshet og smerter og plager kan være følte etter bestått av en kjær også.

Support

Det er ulike veier for å finne støtte når sorg en kjær. Det ene er å søke støtte hos venner og familie. En annen er å søke trøst fra tro. Hvis en person har en religiøs tro, kan hun ofte finne støtte i det religiøse samfunnet. Bli med i en støttegruppe er også et annet alternativ. Noen ganger folk føler seg mest komfortabel søker hjelp fra en rådgiver eller terapeut og å kunne snakke en-mot-en med dem.

Komplisert sorg

Siden det er ingen bestemt tid at en person sørger, kan sorg vare lenge. Komplisert sorg er sorg som varer i svært lang tid og hemmer en person fra å gå om hverdagen. Fornektelse og sinne er noen grunner til at folk føler sorg for så lenge. Dessuten kan en følelse av at livet er meningsløst uten at personen forårsake komplisert sorg.